Antena Meniu Search
x

Video Joe Biden refuză categoric să-i trimită lui Zelenski avioane de luptă F-16. În schimb, Emmanuel Macron nu exclude un astfel de ajutor

În Ucraina, ruşii nu mai ţin cont de nimic şi aproape orice atac are ca ţintă structuri civile. Joe Biden refuză trimiterea de avioane de luptă F-16 în Ucraina, în timp ce Emmanuel Macron spune că nu exclude un astfel de ajutor pentru ucraineni. În acelaşi timp, Ucraina face demersuri ca în cel mult doi ani să devină membră UE. 

de Redactia Observator

la 31.01.2023, 07:28

Vezi și

Sunt urmările ultimului atac asupra oraşului Harkov. O clădire de locuinţe e acum doar un morman de moloz prin care salvatorii caută cu mâinile goale după supravieţuitori. 

Dimitro Chubenko, procuratura Harkov: (Racheta n.r.) a lovit acoperișul acestei clădiri rezidențiale cu patru etaje. Locuitorii care se aflau la etajele trei și patru au fost răniți. S-a stabilit deja că o persoană a murit, trupul ei a fost găsit sub dărâmături. 

Spre sud, Bahmut este Iadul pe pământ, la fel şi Vuhledar, bombardat fără oprire de ruşi. Zeci de rachete au fost lansate noaptea trecută şi spre Herson. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Clădiri de locuințe, facilități sociale și de transport, un spital, un oficiu poștal și o stație de autobuz au fost avariate. 

Pe acelaşi subiect

Preşedintele Ucrainei, care s-a întâlnit ieri la Nicolaev cu premierul Danemarcei, cere Occidentului să trimită mai repede armament. 

Dimitri Peskov, preşedinţia Rusiei: Ucraina continuă să ceară noi arme, iar Occidentul încurajează aceste cereri. Este un impas care are ca rezultat o escaladare semnificativă și implică tot mai mult țările NATO în conflict. 

Joe Biden refuză trimiterea de avioane de luptă F-16 în Ucraina

După ce Statele Unite au aprobat livrarea tancurilor Abrams către armata ucraineană, ţara spera că vor veni şi avioane de luptă F-16. Însă, într-un interviu în faţa Casei Albe, Joe Biden a spus că asta nu se va întâmpla. 

Mai dispus să dea avioane de luptă e Emanuel Macron. În timpul unei conferinţe de presă la Haga, preşedintele francez a declarat că "în principiu, nimic nu este interzis" după ce a fost întrebat dacă va trimite avioane. Pune condiţii însă: Ucraina trebuie să formuleze o cerere, războiul să nu escaladeze, armamentul să fie folosit numai în scop de apărare, iar capacitatea armatei franceze să nu fie afectată. 

În acelaşi timp, continuă şi demersurile pentru aderarea la UE. Premierul Ucrainei, Denis Şmihal, a declarat într-un interviu că vrea, ca în următorii doi ani, Ucraina să devină membră a Uniunii Europene, însă mai mulţi lideri de la Bruxelles "nu consideră realist acest termen". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Joe Biden refuză categoric să-i trimită lui Zelenski avioane de luptă F-16. În schimb, Emmanuel Macron nu exclude un astfel de ajutor