Antena Meniu Search
x

Jucător video arestat în urma unei farse

Un american pasionat de jocuri video s-a pomenit, pe neaşteptate, eroul unei aventuri de tipul celor trăite, până atunci, doar în mediul virtual.

Vezi și

Un american pasionat de jocuri video s-a pomenit, pe neaşteptate, eroul unei aventuri de tipul celor trăite, până atunci, doar în mediul virtual.

Câţiva poliţişti înarmaţi până în dinţi i-au invadat biroul, l-au culcat la pământ şi l-au arestat. Tânărul nu făcuse nimic rău, dar era ţinta unei farse puse la cale de alt jucător, care ştia că incidentul va fi transmis în direct pe internet.

Jordan Mathewson, cunoscut în lumea jocurilor sub numele de Kootra, se lupta din răsputeri cu teroriştii din mediul virtual Counterstrike. Dar, oricât de captivat ar fi fost, Jordan a simţit că se întâmpla ceva neobişnuit şi în lumea reală. text cam lung, o păcăliţi cumva.

În câteva secunde, în birou au năvălit câţiva poliţişti în ţinută de luptă aproape la fel de duri ca eroii virtuali. Kootra a trebuit să-şi întrerupă jocul, pentru că a fost arestat.

Intervenţia poliţiştilor era justificată de un apel telefonic anonim extrem de îngrijorător.

Cel ce a sunat afirma că el şi-a împuşcat doi colegi, se ascunde în birou şi reţine ca ostatici câţiva prieteni pe care i-a legat.

În timp ce Kootra era interogat, jocul a continuat, o vreme, fără el şi, apoi, l-a expulzat, din lipsă de activitate.

Oamenii legii şi-au dat repede seama că jucătorul nu prezenta niciun pericol, aşa că l-au eliberat cu scuze.

Nu s-a găsit niciun indiciu, nicio dovadă că s-ar fi tras cu arma. Nu avem victime, nu avem împuşcături şi n-am identificat vreun loc al crimei.

Kootra nu este prima victimă a unei asemenea glume proaste. Procedeul este atât de frecvent încât a căpătat şi un nume, SWATTING, de la iniţialele echipelor speciale ale poliţiei americane, SWAT. Autorităţile nu au găsit farsa prea amuzantă: luând ameninţarea în serios, ele mobilizaseră pompierii şi agenţii FBI, iar şcolile din zonă fuseseră închise. Poliţia promite că-l va aduce în instanţă pe vinovat, care s-a lăudat, deja, cu isprava sa pe un forum online, fireşte fără să-şi dezvăluie identitatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Jucător video arestat în urma unei farse