Antena Meniu Search
x

Video Jumătate din Ucraina, în beznă din cauza bombardamentelor. Zelenski: "Au distrus Bahmutul, armata rusă l-a transformat în ruine arse"

Rusia continuă atacurile în Ucraina, mai ales pe linia frontului în Donețk și Luhansk, unde situaţia este dramatică. Bombardamentele au distrus complet jumătate din infrastructura energetică a Ucrainei. În aceste condiţii, Statele Unite vor trimite Ucrainei echipament militar în valoare de 275 de milioane de dolari, destinat în principal apărării antiaeriene. Acţiunile liderului de la Kremlin sunt dur criticate de grupul G7, dar şi de o co-laureată a Premiului Nobel pentru Pace, din Ucraina. Aceasta cere pedepsirea lui Putin, dar şi a celorlalţi care sunt implicaţi în atrocităţile războiului.

de Redactia Observator

la 10.12.2022, 08:58

Vezi și

Atacurile ruseşti asupra frontului de est continuă, însă armata ucraineană continuă să reziste. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Situaţia de pe front rămâne foarte dificilă mai ales în zonele-cheie din Donbas - Bahmut, Soledar, Marynka, Kreminna. De mult timp nu mai există vreun loc de trăit în aceste zone care să nu fi fost distrus de obuze şi foc. Au distrus Bahmutul, oraş din Donbas pe care armata rusă l-a transformat în ruine arse. 

Liderul de la Kremlin a reluat ameninţările referitoare la utilizarea armelor nucleare în cazul unui atac. A subliniat însă că Rusia va recurge la asta doar ca să se apere. De celalată parte, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, acuză Rusia că îşi extinde arsenalul nuclear. Iar Grupul G7 îi transmite lui Putin că utilizarea acestor arme va avea consecinţe grave. 

Co-laureată a Premiului Nobel pentru Pace: O victorie a Ucrainei ar putea duce şi la o Rusie democratică

Pe acelaşi subiect

Acţiunile liderului rus nu sunt criticate doar de lumea politică. Ucraineana Oleksandra Matviiciuk, co-laureată a Premiului Nobel pentru Pace, spune că războiul e de fapt un genocid şi că Putin ar trebui pedepsit. În acelaşi timp, crede că o victorie a Ucrainei ar putea duce şi la o Rusie democratică. 

Oleksandra Matviiciuk, co-laureată Nobel pentru Pace: Ei cred că pot să facă ce vor, dar acum trebuie să oprim această impunitate.Trebuie să fie creată o Curte Internaţională care să-i judece pe Putin şi pe Lukashenko, dar şi pe ceilalţi vinovaţi de război, nu doar pentru ucraineni, ci şi pentru celelalte naţiuni ale lumii. 

Aceasta a mai declarat că orice încercare de a iniţia negocieri pentru a pune capăt războiului ar fi interpretată de Rusia ca un semn de slăbiciune.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Jumătate din Ucraina, în beznă din cauza bombardamentelor. Zelenski: "Au distrus Bahmutul, armata rusă l-a transformat în ruine arse"