Antena Meniu Search
x

Întâlnire ''tehnică'' în Istanbul, între diplomaţi din SUA şi Rusia. Ce subiecte s-au discutat în cadrul întrevederii

Mai mulţi diplomaţi ruşi şi americani s-au întâlnit vineri la Istanbul, pentru a discuta o serie de chestiuni tehnice în relaţiile bilaterale, a declarat viceministrul rus de externe, Serghei Riabkov, transmite Reuters, citat de Agerpres.

De Redactia Observator la 09.12.2022, 15:48
Serghei Riabkov
Serghei Riabkov a transmis că diplomaţii se vor întâlni în Istanbul - Profimedia

Potrivit agenţiei TASS, cele două părţi discută ''chestiuni dificile'', inclusiv asupra vizelor, asupra efectivelor personalului diplomatic şi activităţii instituţiilor şi agenţiilor fiecăreia în alte ţări, printre ale probleme nespecificate.

Riabkov a ţinut să precizeze că este vorba despre o întâlnire la un nivel relativ redus, între şefi de departamente din ministerele de externe, o întâlnire tehnică ce nu trebuie interpretată ca un semn că Washingtonul şi Moscova sunt pregătite să reia discuţiile asupra unor ''chestiuni majore''.

Atât Washingtonul, cât şi Moscova şi-au redus semnificativ în ultimii ani personalul diplomatic în Rusia şi, respectiv, SUA, în urma unor serii de expulzări reciproce.

Întâlnirea la cel mai înalt nivel între cele două ţări după lansarea în februarie a invaziei ruse în Ucraina a fost pe 14 noiembrie tot în Turcia, la Ankara, între şefii spionajului rus şi american, Serghei Narîşkin şi William Burns.

Pe acelaşi subiect

Erdogan se opune "politicilor iraţionale faţă de Rusia"

La sfârşitul lunii noiembrie, Rusia a amânat o reuniune cu SUA asupra dezarmării nucleare în cadrul Tratatului Noul START, acuzând ''lipsa de dispoziţie'' a Washingtonului de a avea în vedere priorităţile Moscovei.

Tot vineri, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că duminică va avea discuţii telefonice separate cu omologii săi rus şi ucrainean, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, pentru consolidarea acordului asupra exportului cerealelor prin Marea Neagră.

''Deşi apărăm ferm integritatea teritorială a Ucrainei, ne opunem alimentării tensiunii în regiune prin politici iraţionale faţă de Rusia'', a spus Erdogan la televiziunea publică TRT, potrivit agenţiei EFE.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Întâlnire ''tehnică'' în Istanbul, între diplomaţi din SUA şi Rusia. Ce subiecte s-au discutat în cadrul întrevederii