Antena Meniu Search
x

Jumătate dintre bărbații mobilizați într-o regiune din Rusia au fost trimiși acasă. Comisarul-șef a fost concediat

Comisarul militar al regiunii Khabarovsk din Rusia a fost concediat, după ce jumătate din personalul nou mobilizat a fost trimis acasă deoarece nu îndeplinea criteriile de încorporare, a declarat luni dimineața guvernatorul regiunii, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 03.10.2022, 10:30

Tineri ruși încorporați în urma anunțului de mobilizare parțială, în timpul antrenamentelor în Moscova
Tineri ruși încorporați în urma anunțului de mobilizare parțială, în timpul antrenamentelor în Moscova - Profimedia Images

„În 10 zile, câteva mii de compatrioți au primit ordine de încorpoare și au ajuns la centrele de recrutare”, a declarat Mihail Degtyarev, guvernatorul regiunii Khabarovsk din Orientul Îndepărtat al Rusiei, într-un mesaj video pe Telegram.

„Aproximativ jumătate dintre ei au fost trimiși acasă deoarece nu îndeplineau criteriile de selecție pentru intrarea în serviciul militar”. Degtyarev a mai adăugat că concedierea comisarului Yuri Laiko nu va afecta planul de mobilizare stabilit de Putin.

Mobilizarea haotică a rușilor pentru a lupta în Ucraina a determinat, de asemenea, mii de bărbați să fugă din țară pentru a scăpa de războil lui Putin. De asemenea, aproximativ 2.000 de persoane au fost arestate la protestele anti-război în peste 40 de orașe, iar unii dintre cei reținuți au primit ordine de încorporare, iar Kremlinul a transmis că „este o acțiune perfect legală”.

Centrele de recrutare din Rusia sunt pline

Pe acelaşi subiect

Preşedintele rus Vladimir Putin a amânat cu o lună efectuarea stagiului militar în această toamnă din cauza saturaţiei centrelor de recrutare ca urmare a mobilizării parţiale pentru campania militară din Ucraina, a explicat sâmbătă Kremlinul.

"Acum centrele de înrolare sunt foarte saturate ca urmare a mobilizării parţiale. Pentru a nu agrava şi mai mult această congestie, s-a luat această decizie", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru agenţia RIA Novosti.

Peskov s-a declarat convins că decizia va permite combinarea atât a fluxului bărbaţilor mobilizaţi, cât şi a recruţilor care trebuie să-şi efectueze serviciul militar obligatoriu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Jumătate dintre bărbații mobilizați într-o regiune din Rusia au fost trimiși acasă. Comisarul-șef a fost concediat