Jurnalistul Jamal Khashoggi și-ar fi înregistrat propria moarte. O nouă ipoteză aruncă în aer ancheta, cu grave consecințe internaționale

Publicat: 17.10.2018, 22:37.
Actualizat: 17.10.2018, 22:47

Jurnalistul saudit dispărut de mai bine de două săptămâni a fost torturat şi ucis în şapte minute. O demonstrează o înregistrare care aruncă în aer ancheta, cu grave consecinţe internaţionale. Jamal Khashoggi şi-a pornit ceasul inteligent chiar înainte să intre în consulatul din Istanbul şi şi-a înregistrat propria moarte.

Jurnalistul saudit dispărut de mai bine de două săptămâni a fost torturat şi ucis în şapte minute. O demonstrează o înregistrare care aruncă în aer ancheta, cu grave consecinţe internaţionale. Jamal Khashoggi şi-a pornit ceasul inteligent chiar înainte să intre în consulatul din Istanbul şi şi-a înregistrat propria moarte. Autorităţile din Turcia au cel puţin cinci suspecţi care, indirect, conduc spre prinţul moştenitor saudit. Atenţie, urmează informaţii cu un puternic impact emoţional.

Mi-au promis că vinovatul va fi tras la răspundere!

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a făcut declaraţiile pe aeroportul din Riad, înainte de a se îmbarca spre Ankara, unde a fost trimis de urgenţă de Donald Trump. Misiunea lui este să detensioneze criza creată de moartea jurnalistului şi să evite un conflict în regiune.

Autorităţile au până acum cinci suspecţi. Unul dintre ei apare în imagini alături de Mohammed bin Salman, prinţul moştenitor saudit, atât în vizita de anul trecut, din Statele Unite, cât şi în Franţa sau Madrid.

Autorităţile din Ankara susţin că, pe 2 octombrie, Jamal Khashoggi a fost torturat şi ucis, apoi orice urmă a corpului său a fost distrusă.

O echipă mixtă, formată din anchetatori turci şi saudiţi, a verficat şi reşedinţa consulului. Presa internaţională titrează că specialiştii au găsit probe de necontestat că jurnalistul a fost ucis în consulat pe 2 octombrie. ONU, Uniunea Europeană, Germania, Franţa şi Marea Britanie au cerut o anchetă completă şi transparentă.

Arabia Saudită este cel mai mare importator de armament din lume, după India. 61% din arme provin din Statele Unite. Cele două ţări au un acord de 110 miliarde de dolari.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.