Antena Meniu Search
x

Kadîrov a interzis muzica prea lentă şi prea rapidă. Genurile muzicale scoase în afara legii, în Cecenia

Autoritățile din Cecenia au decis să interzică muzica prea lentă și prea rapidă. Noul standard stabilit de ceceni interzice utilizarea melodiilor din muzica rave și techno. Artiștii locali au primit un termen pentru a-și reface liniile muzicale, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 08.04.2024, 09:44

Kadîrov a interzis muzica prea lentă şi prea rapidă. Genurile muzicale scoase în afara legii, în Cecenia
- Profimedia

Autoritățile din Republica Cecenă din cadrul Federație Ruse au stabilit că toată muzica ar trebui să „corespundă unui tempo de 80 până la 116 bătăi pe minut”, potrivit Sky News care utilizează informații furnizate de Moscow Times. Noul standard este relativ lent în comparație cu numeroase stiluri muzicale moderne și exclude mai multe tipuri de muzică din occident.

Artiştii au termen până la 1 iunie să modifice melodiile

Liderul Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, l-a instruit pe ministrul culturii Musa Dadayev să facă muzica locală „conformă cu mentalitatea cecenă”. „Este inadmisibil să împrumuți cultura muzicală de la alte popoare”, a spus Dadayev.

Interdicția a fost anunțată în urma unei întâlniri a autorităților cu artiștii locali. Sursa menționată susține că artiștilor li s-a dat termen până la 1 iunie să modifice cântecele care nu îndeplinesc criteriile. Dacă nu o fac, ei nu vor mai avea voie să le utilizeze în public.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Intenţionaţi să cumpăraţi mai multe produse româneşti dacă adaosul comercial la acestea va fi plafonat?
Observator » Stiri externe » Kadîrov a interzis muzica prea lentă şi prea rapidă. Genurile muzicale scoase în afara legii, în Cecenia