Antena Meniu Search
x

Kevin Spacey, declarat nevinovat la acuzaţiile de agresiuni sexuale. A plâns la citirea verdictului anunţat chiar de ziua sa

Actorul Kevin Spacey a fost găsit nevinovat, miercuri, pentru toate cele nouă capete de acuzare care au fost formulate împotriva lui pentru agresiuni sexuale într-un proces deschis la Londra, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 26.07.2023, 18:04

Vezi și

Kevin Spacey, care împlineşte azi 64 de ani, a negat toate acuzaţiile, inclusiv șapte capete de acuzare pentru agresiune sexuală împotriva a patru bărbați. Starul de la Hollywood a plâns la citirea verdictului iar apoi și-a îmbrățișat managerul și echipa de avocaţi. Presupusele sale victime au acum 30-40 de ani, iar incidentele de care a fost acuzat ar fi avut loc între 2001 și 2013. 

Kevin Spacey se delarat "smerit" de rezultat 

La ieşirea de la tribunal Kevin Spacey a declarat că are multe de procesat după ceea ce s-a întâmplat astăzi. El a spus că este "enorm de recunoscător" juriului pentru că și-a făcut timp să examineze cu atenție toate probele și faptele înainte de a lua decizia. "Sunt smerit de rezultatul de astăzi", adaugă el.

Kevin Spacey a plâns la citirea verdictului

Pe acelaşi subiect

Kevin Spacey era emoţionat şi avea  ochii în lacrimi, la citirea verdictului la care juraţii au ajuns după mai bine de 12 ore de deliberări. Spacey a spus "mulţumesc" juriului, înainte de a-şi şterge lacrimile cu un şerveţel.

Actorul premiat cu Oscar a fost găsit nevinovat pentru toate capetele de acuzare, care se refereau la agresiune sexuală, determinarea unei persoane să se angajeze într-o activitate sexuală fără consimţământ şi determinarea unei persoane să se angajeze într-o activitate sexuală cu penetrare. Alte acuzaţii iniţiale au fost anulate. 

Kevin Spacey a fost judecat la Southwark Crown Court pentru nouă acuzaţii de infracţiuni sexuale împotriva a patru bărbaţi, care ar fi fost comise între 2004 şi 2013 în Marea Britanie, unde a lucrat din 2003 ca director artistic al teatrului Old Vic din Londra. După ce a fost eliberat din boxa acuzaţilor, el a dat mâna cu avocaţii săi înainte de a părăsi tribunalul pe o uşă laterală.

Kevin Spacey, achitat de acuzaţiile de agresiuni sexuale

În timpul procesului de patru săptămâni de la Southwark Crown Court, juraţii au fost informaţi de procurori că actorul a pipăit agresiv trei dintre bărbaţii reclamanţi. Cel de-al patrulea a declarat că Spacey i-a făcut sex oral în timp ce era leşinat în apartamentul londonez al starului de la Hollywood.

Când a depus mărturie, Spacey a declarat că acuzaţiile împotriva sa sunt lipsite de temei şi că incidentele, dacă au avut loc, au fost consimţite. El a recunoscut că a fost promiscuu, că este amator de aventuri şi că a avut "întâlniri sexuale ocazionale, fără discernământ". Deşi este posibil să fi făcut avansuri stângace unuia dintre bărbaţi, el a spus că nu a agresat niciodată pe nimeni şi a sugerat că cei patru bărbaţi au decis să îl acuze acum pentru a face bani.

Spacey a declarat în faţa instanţei că trei dintre cei patru reclamanţi care au intentat procese civile împotriva sa, iar unul dintre ei l-a contactat cerându-i o plată de peste 450.000 de lire sterline (577.400 de dolari) şi de aceea a acceptat să însărcineze detectivi privaţi care să facă cercetări în cazul a cel puţin trei dintre bărbaţi.

Avocatul său, Patrick Gibbs, a declarat că nu este o crimă să îţi placă sexul sau să faci sex ocazional chiar dacă eşti o persoană celebră şi că "nu este o crimă să faci sex cu cineva de acelaşi sex, pentru că suntem în 2023, nu în 1823". În timpul procesului, juraţii au ascultat şi mărturia cântăreţul Elton John şi a soţului său David Furnish, care făcut parte dintre martorii apărării.

Actorul, de două ori laureat al premiului Oscar pentru rolurile sale din American Beauty şi Usual Suspects, a câştigat un proces civil şi în Statele Unite anul trecut, după ce actorul Anthony Rapp l-a acuzat că i-a făcut un avans sexual nedorit în 1986, când avea 14 ani, o acuzaţie pe care a lansat-o în presă în 2017 şi care l-au determinat pe Kevin Spacey să anunţe că este homosexual.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Kevin Spacey, declarat nevinovat la acuzaţiile de agresiuni sexuale. A plâns la citirea verdictului anunţat chiar de ziua sa