Antena Meniu Search
x

Şeful diplomaţiei UE le-a cerut europenilor să dea căldura mai încet în locuințe, în urma războiului din Ucraina

Război Rusia - Ucraina, ziua 14. Şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, le-a cerut miercuri cetăţenilor europeni "să dea căldura mai încet în locuinţe", pentru că trebuie "plătit un preţ" pentru "tăierea cordonului ombilical" care uneşte economia UE de cea rusă, în contextul războiului din Ucraina.

de Redactia Observator

la 09.03.2022, 15:41

Calorifer
Şeful diplomaţiei UE le-a cerut europenilor să dea căldura mai încet în locuințe, în urma războiului din Ucraina - Shutterstock

"Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să tăiem cordonul ombilical care leagă economia noastră cu cea rusă şi să întrerupem fluxul care le permite să acumuleze rezerve cu care să-şi finanţeze războiul", a declarat Borrell în cadrul unei dezbateri în Parlamentul European pe tema invaziei ruse, la care a participat şi şefa guvernului eston Kaja Kallas.

"Putem face acest lucru la nivel macro", aşa cum a făcut marţi Comisia Europeană, prezentând o directivă pentru reducerea cu două treimi a importurilor de gaz rusesc până la sfârşitul anului, dar şi la nivel micro, spune Borrell, care i-a invitat în acest sens pe cetăţenii europeni să mai pună o haină pe ei.

"Cer totodată ca toată lumea să facă un efort individual pentru a reduce consumul de gaz, la fel cum reducem consumul de apă atunci când este secetă şi la fel ca atunci când ne punem o mască pentru a combate un virus", a insistat el, referindu-se la pandemia de coronavirus, relatează agerpres.ro.

Borrell consideră că "ceea ce am făcut împotriva COVID-19 trebuie să o facem în favoarea Ucrainei. Trebuie să aibă loc o mobilizare a spiritelor, a activităţilor, a atitudinilor individuale, într-un angajament colectiv pentru a face faţă unei sarcini care este fără îndoială istorică".

Pe acelaşi subiect

Război Rusia - Ucraina, ziua 14

Au trecut două săptămâni de la începerea războiului. Autorităţile din Ucraina anunţă prima evacuare reuşită: 5.000 de civili au plecat din Sumy. Pe de altă parte, Rusia a mutat un tren blindat plin de armament din Crimeea în Ucraina, anunţă Pentagonul. Potrivit aceloraşi surse, o nouă coloană rusă se îndreaptă spre Kiev şi se pregăteşte încercuirea capitalei Ucrainei. Rusia a anunţat că astăzi, începând cu ora 09:00, va fi încetat focul în 5 oraşe importante, inclusiv Kiev, pentru a se permite evacuarea civililor.

Vezi cum s-au desfăşurat evenimentele începând din 24 februarie, ZIUA în care a început războiul în Ucraina: ZIUA 2ZIUA 3ZIUA 4ZIUA 5ZIUA 6ZIUA 7ZIUA8ZIUA 9ZIUA 10ZIUA 11ZIUA 12 şi ZIUA 13

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Şeful diplomaţiei UE le-a cerut europenilor să dea căldura mai încet în locuințe, în urma războiului din Ucraina