Antena Meniu Search
x

Video Kievul acuză Moscova că continuă atacurile asupra civililor. Zelenski, un nou apel către vestici pentru arme și echipamente

Rusia continuă măcelul asupra civililor în Ucraina. O ploaie de rachete s-a abătut asupra sudului ţării în ultimele 24 de ore, 18 civili au fost ucişi şi 34 au fost răniţi. La... Dnipro, scena celui mai sângeros atac rusesc în Ucraina de la începutul invaziei, salvatorii încă scot trupuri neînsufleţite de sub dărâmături.

de Redactia Observator

la 16.01.2023, 21:16

Vezi și

"E cineva în viaţă? Unu, doi, trei... E cineva în viaţă? La naiba, uite aici!"

Este momentul dramatic în care o tânără este scoasă de sub blocul morţii din Dnipro, după 20 de ore de la atacul cinic al militarilor lui Putin. O minune într-o mare de durere.

"Fata care a supravieţuit este colegă de clasă cu fiul meu. Părinţii ei au murit."  

De sub dărâmături a fost scoasă şi Katerina Zelenska, o femeie surdă care a supravieţuit miraculos.

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: "Zeci de oameni au fost salvaţi de sub dărâmături, inclusiv şase copii. Luptăm pentru fiecare persoană."

Un bilanţ încă provizoriu vorbeşte de 40 de morţi, îngropaţi de vii sub muntele de fier şi ciment.  Tot în jur de 40 sunt daţi dispăruţi.

"Putem să fim noi în locul lor. Copii, oameni..."

Olga și Irina sunt printre cei ucişi  în atacul cu rachetă care a spulberat un bloc cu 9 etaje.  Erau prietene din copilărie, şi amândouă îşi aleseseră aceeași meserie: medici stomatologi.

O altă victimă este un antrenor de box apreciat în comunitate. A fost surprins de atac în apartamentul familiei. Iar imaginea cu bucătăria casei, distrusă de rachete, a fost intens mediatizată şi a devenit un simbolul  vieţii distruse de război. Nu cu mult timp în urmă, aici îşi sărbătorea ziua de naştere una din fetiţele lui.

"Pur şi simplu, îi urăsc. Copii, oameni au murit aici."

Rusia neagă că atacă civilii

Kremlinul a negat luni că forţele ruse atacă civili. Imaginile din ultimele ore îl contrazic pe Putin. Peste noapte militarii lui au spulberat un internat și un spital de copii din Herson, care, din fericire, era gol. În Zaporojie, tot civilii au fost ţintele. Cinci oameni, inclusiv doi copii, au fost răniţi după o ploaie de atacuri în suburbii. Tot estul Ucrainei a  devenit sinonim cu ororile războiului.

"Fiul meu, vom continua să vorbim unul cu altul. Vei fi îngrijit. Facem tot ce putem pentru tine, da?"

Vladimir Putin vrea şi mai mult de la soldaţii săi. "Dinamica operaţiunii este pozitivă. Şi sper că luptătorii noştri ne vor mai bucura, nu o singură dată, cu rezultatele activităţii lor de luptă", a declarat acesta.

Rusia şi-ar putea aduce de partea ei în luptă singurul mare aliat din Europa - Belarusul.  Azi cele două armate şi-au început exerciţiile comune. Volodimir Zelenski cere din nou ca ţările democratice să scoată din depozite armele necesare şi să le trimită în Ucraina. A lăudat Polonia şi statele baltice pentru reacţii. România nu a fost menţionată.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: "S-a dovedit că distanţa geografică nu înseamnă prea mult, până la urmă. Suntem, practic, vecini cu toţii. Polonia ne-a surprins, ne-a suprins cu forţa ajutorului ei. Şi-a deschis braţele cu prietenie şi nu a pus presiunea pe care alţi lideri au încercat-o s-o pună: "Vă dăm ce vreţi, dar vrem ceva la schimb".

Între timp, în jur de o sută de militari ucraineni, care se vor antrena pentru operarea și întreținerea sistemelor de apărare aeriană Patriot, au ajuns deja la baza din Oklahoma. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Kievul acuză Moscova că continuă atacurile asupra civililor. Zelenski, un nou apel către vestici pentru arme și echipamente