Antena Meniu Search
x
LIVE

Kievul afirmă că ruşii şi-au redus activitatea în Bahmut ca urmare a pierderilor suferite: "Oricât s-ar lăuda Prigojin, asta e o capitulare tacită a Wagner"

Război în Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Comandamentului de Est al armatei ucrainene, Serhii Cerevatîi, a declarat sâmbătă că în zona Bahmut se poate observa o "reducere a dinamicii" activităţii ruseşti din cauza numeroaselor pierderi suferite în bătălia pentru acest oraş din estul Ucrainei, transmite EFE, citată de Agerpres.

De Redactia Observator la 27.05.2023, 14:59
Kievul afirmă că ruşii şi-au redus activitatea în Bahmut ca urmare a pierderilor suferite: "Oricât s-ar lăuda Prigojin, asta e o capitulare tacită a Wagner"
- Profimedia

În ultimele zile au avut loc între una şi trei ciocniri pe zi, "mult mai puţine decât în lunile precedente", a spus el, în declaraţii preluate de postul public "Suspilne", şi a indicat că Moscova a pierdut peste o sută de oameni pe zi în respectiva zonă. "Aceste declaraţii ale lui (Evgheni) Prigojin, oricât de mult s-ar lăuda, sunt în general o capitulare tacită a grupului criminal", a apreciat Cerevatîi, referindu-se la anunţul şefului companiei de mercenari Wagner potrivit căruia unităţile sale din Bahmut vor fi înlocuite de trupe regulate ruseşti.

Acesta a mai declarat că, în unele poziţii, unităţile ucrainene au reuşit să avanseze între 350 şi 400 de metri în ultima zi. În urmă cu o săptămână, Wagner a anunţat capturarea localităţii Bahmut, dar forţele ucrainene susţin că încă mai controlează o mică parte din suburbiile din sud-vestul oraşului.

Bătălia pentru Bahmut, în regiunea ucraineană Doneţk, a început în luna august a anului trecut, iar Kievul susţine că până în prezent a costat viaţa a aproximativ 100.000 de soldaţi ruşi.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Kievul afirmă că ruşii şi-au redus activitatea în Bahmut ca urmare a pierderilor suferite: "Oricât s-ar lăuda Prigojin, asta e o capitulare tacită a Wagner"