Antena Meniu Search
x

Kievul, zguduit de mai multe explozii. Ruşii pretind că au lovit două sisteme Patriot pe aeroportul Zhuliany, ucrainenii spun că au doborât rachetele

Război în Ucraina. Rusia a atacat luni dimineaţă Kievul cu rachete balistice. Autorităţile ucrainene susţin că rachetele au fost doborîte, iar resturile au căzut în cartierele Solomianski, Holosiivski şi Dnipro. Două clădiri înalte au fost avariate și 5 persoane au fost rănite, potrivit Ukrainska Pravda. De partea cealaltă, ruşii pretind că au lovit două sisteme de apărare aeriană Patriot aflate pe aeroportul Zhuliany, scrie agenţia de stat TASS. 

de Redactia Observator

la 25.03.2024, 12:27

Kievul, zguduit de mai multe explozii. Ruşii pretind că au lovit două sisteme Patriot pe aeroportul Zhuliany, ucrainenii spun că au doborât rachetele
Kievul, zguduit de mai multe explozii. Ruşii pretind că au lovit două sisteme Patriot pe aeroportul Zhuliany, ucrainenii spun că au doborât rachetele - Telegram

Mai multe explozii au fost auzite luni dimineaţă în centrul Kievului, la scurt timp după o alertă aeriană ce anunţa rachete ruse în direcţia capitalei ucrainene, transmit AFP şi Reuters. Cel puţin cinci explozii au fost auzite în jurul orei 10:30 după alerta aeriană ce indica ''rachete către Kiev''.

''Explozii în capitală. Urgent spre adăpost!'', a scris primarul Kievului, Vitali Kliciko, pe aplicaţia Telegram. ''Potrivit informaţiilor preliminare, în urma unui atac cu rachete asupra Kievului, s-au înregistrat pagube în districtul Pecerski. Un imobil rezidenţial a fost avariat'', a afirmat şeful administraţiei militare din Kiev, Serhii Popko.

Conform unui corespondent Reuters, coloane de fum puteau fi văzute ridicându-se în estul capitalei ucrainene.

Forţele aeriene ucrainene au precizat că au doborât două rachete balistice deasupra oraşului Kiev. Anunţul a fost făcut de comandantul Forţelor aeriene ucrainene, într-o postare pe Telegram. Acesta a menţionat că rachetele fuseseră lansate din peninsula Crimeea, ocupată de ruşi. Resturi ale rachetelor au căzut în districtele Solomianski, Holosiivski şi Dnipro.

Pe acelaşi subiect

Ambasadoarea SUA la Kiev, Bridget Brink, a spus că Rusia a folosit rachete hipersonice pentru a ataca Kievul. ''În ultimele cinci zile, Rusia a lansat sute de rachete şi drone împotriva unei ţări suverane'', a adăugat ea. În ultimele zile bombardamentele ruseşti au vizat mai ales infrastructura energetică ucraineană, sute de mii de persoane rămânând fără energie electrică.

O explozie puternică a avut loc lângă aeroportul Zhuliany din Kiev, potrivit agenţiei ruse de stat TASS, care citează martorii oculari. În atac au fost lovite două sisteme de apărare aeriană Patriot aflate pe aeroport au informat oficialii de securitate, susţine TASS. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Kievul, zguduit de mai multe explozii. Ruşii pretind că au lovit două sisteme Patriot pe aeroportul Zhuliany, ucrainenii spun că au doborât rachetele