Antena Meniu Search
x

Kim Jong-un a executat public, prin împușcare, un cetățean care a încălcat restricțiile anti-COVID

Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a ordonat executarea unui bărbat de aproximativ 50 de ani, acesta fiind acuzat că a încălcat măsurile anti-COVID.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 04.12.2020, 18:06

Kim Jong-un, liderul de la Phenian
Kim Jong-un, liderul de la Phenian - Profimedia Images
  • Kim Jong-un a impus măsuri draconice anti-COVID.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Kim Jong-un a executat public un contrabandist pentru a da o lecție populației și pentru a-i descuraja pe cetățeni să încalce măsurile anti-COVID, scrie Daily Mail.

Pe 28 noiembrie, un bărbat în jurul vârstei de 50 de ani a fost împușcat pentru că a adus în mod clandestin mărfuri din China, deși granițele sunt închise de teama coroaviruslui.

Autorităţile nord-coreene au adoptat noi măsuri, mai stricte, în lupta împotriva pandemiei, în întreaga ţară, inclusiv o creştere a numărului posturilor de pază la frontieră şi o consolidare a reglementărilor cu privire la intrarea în zona de coastă, scria duminică presa de stat. 

Închiderea granițelor către China a oprit aproape toate schimburile comerciale cu această țară.

Beijingul este cel mai mare partener comercial al Phenianului şi colacul de salvare al regimului lui Kim, în contextul în care Nordul nu importă aproape deloc din alte ţări. Înainte de impunerea unor sancţiuni ONU dure Phenianului, China reprezenta 90% din comerţul exterior al Coreei de Nord.

Coreea de Nord a fost una dintre primele ţări care şi-au închis frontiera după apariţia noului coronavirus la Wuhan, în China. Turismul a fost oprit, iar în vară oraşul Kaesong a fost închis, în urma unor informaţii potrivit cărora un trasfug ar fi adus virusul în oraş.

Situaţia gravă în care se află sistemul nord-coreean de sănătate nu-i permite să trateze un număr mare de pacienţi cu covid-19. El întâmpină dificultăţi în lupta împotriva tuberculozei, de exemplu. Phenianul a recunoscut în mod public un singur caz de COVID-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Kim Jong-un a executat public, prin împușcare, un cetățean care a încălcat restricțiile anti-COVID