Antena Meniu Search
x

Kiribati, locul unde vine prima dată Anul Nou

De cativa ani auzim mereu ca primul loc unde se sarbatoreste venirea anului nou este Kiribati. Pentru acest colt uitat de lume, caci este uitat, totul a inceput odata cu venirea noului mileniu.

Vezi și

Atunci toata lumea avea tot felul de temeri şi alte teorii alarmiste, asa ca a fost cautat pe harta locul unde vine prima data noul an.

Au fost descoperiti cativa atoli, vreo 32 şi o insula de corali, imprastiate pe mai mult de 3,5 milioane kilometri patrati, situate în apropierea liniei internationale de schimbare a datei.

Cea mai mare insula Kiritimati este denumita şi insula Craciunului.

Din anul 2000, turistii au descoperit aceste insule. Unele nu sunt locuite, altele nu pot fi locuite, în general salbaticie în toata regula.

Totusi locuitorii sunt vorbitori de limba engelza, cetateni ai unui stat care şi-a declarat independenta în 1979.

Si pentru ca suprafata este 3,5 milioane km patrati … de apa, kiribatezii pot sarbatori şi de 3 ori anul nou. Suprafata efectiva, locuibila este de doar 800 km patrati.

Insulei principale ii mai spune Insula Craciunului, asta pentru ca albul este dominant, alb dat de scheletele de corali care formeaza insula.

Anul acesta a vazut un foc de artificii ce a durat 1 minut. Dar e vorba de un minut la o temperatura de 25 de grade.

Atat e în general noaptea, în timp ce peste zi nu sunt mai mult de 31 de grade - IARNA.

Plajele sunt superbe, iar oamenii şi obiceiurile sunt luate parca dintr-un film de la Hollywood.

Daca vreti sa faceti revelionul viitor aici aveti nevoie de viza.

Ar mai fi ceva probleme legate de un drum pana la capatul lumii … biletul de avion care costa cam 1 600 de dolari americani.

Dar exista o varianta mai ieftina …o croaziera în jurul lumii, care desi costa destul de mult, te duce totusi în jurul lumii sau mergeti pana în Hawai şi de acolo biletul va costa doar 330 de dolari americani.

La ultima conferinta despre incalzirea globala, vorbitorii din Kiribatii au anuntat ca daca Pamantul continua sa se incalzeasca şi nivelul oceanelor creste, Kiribati va disparea de pe harta. În aceste conditii parca merita sa te gandesti la un drum pana acolo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Kiribati, locul unde vine prima dată Anul Nou