Antena Meniu Search
x

Kremlinul a desemnat "cel mai activ lider anti-rus": "Acest lucru va duce la o fundătură pentru politica externă"

Kremlinul a declarat joi că premierul britanic Boris Johnson este cel mai activ lider anti-rus, dar a precizat că abordarea Londrei va duce la o fundătură diplomatică, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 24.03.2022, 15:55

Kremlinul a desemnat cine este "cel mai activ lider anti-rus": "Acest lucru va duce la o fundătură pentru politica externă"
- Shutterstock

"În ceea ce-l priveşte pe domnul Johnson, îl percepem drept cel mai activ participant în cursa pentru a fi anti-rus", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei ruse RIA.

"Acest lucru va duce la o fundătură pentru politica externă", a adăugat el.

Premierul britanic Boris Johnson va anunţa un nou pachet de sprijin pentru Ucraina joi, la reuniunile liderilor NATO şi G7, semnalând totodată dorinţa de a consolida în continuare capabilităţile de apărare ale Ucrainei, a informat miercuri biroul său.

Ca parte a pachetului, Marea Britanie va oferi 6.000 de rachete şi 25 de milioane de lire sterline sprijin financiar pentru armata ucraineană. De asemenea, va oferi 4,1 milioane de lire sterline pentru BBC World Service pentru a sprijini serviciile sale în limba ucraineană şi rusă şi pentru a combate dezinformarea.

Pe acelaşi subiect

Marea Britanie a declarat că, prin acest nou angajament, totalul rachetelor furnizate se ridică la 10.000, iar fondurile suplimentare se adaugă celor peste 400 de milioane de lire sterline angajate în asistenţă în scopuri umanitare şi economice. 

Marcel Ciolacu: "Au început demersurile ca Zelenski să se adreseze Parlamentului României"

La mai bine de o lună de la începutul războiului din Ucraina, Volodimir Zelenski ar putea adresa un mesaj parlamentarilor români, anunţă preşedintele Camerei Deputaţilor. Marcel Ciolacu precizează că "s-au început demersurile" în acest sens.

Război Rusia - Ucraina, ziua 29

Astăzi se împlinește o lună de când ucrainenii luptă pentru propria viață, pentru propria lor libertate, în timp rușii continuă să le bombardeze oraşele, zone rezidențiale, școli și spitale.

Capitala Kiev, dar și alte regiuni sunt în bătaia rachetelor și a tancurilor soldaților lui Vladimir Putin. De patru săptămâni, însă, armata ucraineană rezistă și ripostează.

Între timp, președintele Volodimir Zelenski cere sprijin pentru aderarea țării sale la Uniunea Europeană. Noaptea trecută, a făcut un apel la oamenii din toată lumea să iasă în stradă pentru pace, iar astăzi, va ţine un discurs la summit-ul NATO de la Bruxelles, unde va fi prezent şi preşedintele american Joe Biden.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Kremlinul a desemnat "cel mai activ lider anti-rus": "Acest lucru va duce la o fundătură pentru politica externă"