Meniu
Search
x

Gest sfidător al ucrainenilor din Herson, în numele libertăţii. Drapelul ţării acoperă faţada primăriei din oraşul ocupat de ruşi

Războiul din Ucraina, pornit de Rusia cu o lună în urmă, nu pare să înfrângă însă spiritul ucrainenilor, care luptă din toate puterile să-i alunge pe soldaţii lui Putin din oraşele ocupate. În Herson, pe faţada primăriei a fost întins un drapel uriaş galben-albastru, potrivit unei fotografii distribuite de oficialul Roman Hryshchuk.

De Redactia Observator la 24.03.2022, 15:37

Oficialul ucrainean Roman Hryshchuk a distribuit pe Twitter o imagine în care un drapel uriaş în culorile ţării - galben şi albastru - e desfăşurat pe faţada primăriei din Herson, cu ajutorul unei macarale.

"Asta e tot. Oraşele ocupate temporar nu abandonează lupta, oamenii nu acceptă ocupaţia rusă, protestează, pornesc un război de gherilă. În oraşul ocupat Herson, steagul Ucrainei e instalat pe clădirea administrativă. Ruşii nu ne pot guverna oraşele", a scris politicianul în dreptul imaginii.

Pe acelaşi subiect

Astfel de gesturi au avut loc şi în alte părţi ale lumii, pentru a manifesta solidaritatea cu poporul ucrainean. Cu două săptămâni în urmă, o idee similară l-ar fi adus pe ambasadorul rus de la Lisabona, extrem de furios, "în pragul apoplexiei". Pe faţada Ambasadei Rusiei din Portugalia au fost proiectate culorile drapelului Ucrainei.

O lună de război Rusia - Ucraina

Joi se împlinește o lună de când ucrainenii luptă pentru propria viață, pentru propria lor libertate, în timp rușii continuă să le bombardeze oraşele, zone rezidențiale, școli și spitale. Capitala Kiev, dar și alte regiuni sunt în bătaia rachetelor și a tancurilor soldaților lui Vladimir Putin. De patru săptămâni, însă, armata ucraineană rezistă și ripostează.

Între timp, președintele Volodimir Zelenski cere sprijin pentru aderarea țării sale la Uniunea Europeană. Noaptea trecută, a făcut un apel la oamenii din toată lumea să iasă în stradă pentru pace, iar astăzi, va ţine un discurs la summit-ul NATO de la Bruxelles, unde va fi prezent şi preşedintele american Joe Biden.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Gest sfidător al ucrainenilor din Herson, în numele libertăţii. Drapelul ţării acoperă faţada primăriei din oraşul ocupat de ruşi

Breaking News

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman