Antena Meniu Search
x

Kremlinul ia măsuri după ce Cehia a expulzat 18 diplomați ruși. 20 de angajați ai ambasadei cehe din Moscova, expulzați

Rusia răspunde cu aceeași monedă Cehiei, expulzând 20 de diplomați cehi din Moscova. Sâmbătă, Republica Cehă a expulzat 18 diplomați ruși în urma apariţiei suspiciunii că serviciile de infromaţii ruse au fost implicate într-o explozie care a avut loc la un depozit de arme în 2014, potrivit agenției TASS. 

de Redactia Observator

la 19.04.2021, 09:35

Ambasada Cehiei de la Moscova
Ambasada Cehiei de la Moscova - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

"Ambasadorul ceh Vitezslav Pivonka a fost informat că 20 de angajați au fost declarați personae non grata și sunt obligați să părăsească teritoriul Rusiei până la finalul zilei de 19 aprilie, 2021”, a anunțat Ministerul rus al Afacerilor Externe, potrivit agenției TASS.  

Sâmbătă, premierul Andrei Babis a anunțat că Cehia a expulzat 18 diplomaţi ruşi în urma apariţiei suspiciunii că serviciile de infromaţii ruse au fost implicate într-o explozie care a avut loc la un depozit de arme în 2014.

Tot sâmbătă, poliţia cehă a emis fotografiile lui Alexander Petrov şi Ruslan Boshirov, doi cetățeni ruși despre care spune că s-au aflat în ţară la momentul exploziei în care au murit doi oameni. 

Prim-ministrul ceh Andrej Babis a declarat că ţara a fost nevoită să reacţioneze la descoperirile ce leagă explozia de serviciul de informaţii rus GRU. La o conferinţă de presă susţinută sâmbătă seară, Babis a spus că cei 18 diplomaţi care au fost identificaţi ca angajaţi ai serviciului de informaţii ruse au la dispoziţie 48 de ore pentru a părăsi ţara.

„Există o suspiciune întemeiată că agenţi secreţi ruşi de la GRU au fost implicaţi în exploziile din 2014 de la un depozit de muniţie din oraşul ceh Vrbětice", a spus el.

În acelaşi timp, poliţia a emis o solicitare de ajutor în căutarea celor doi indivizi despre care a spus că se aflau în ţară între 11 octombrie şi 16 octombrie 2014, mai întâi în Praga, apoi în zona unde se afla depozitul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Kremlinul ia măsuri după ce Cehia a expulzat 18 diplomați ruși. 20 de angajați ai ambasadei cehe din Moscova, expulzați