Antena Meniu Search
x

Kremlinul spune că ruşii sunt mai implicaţi în negocierile pentru pace decât ucrainenii: "Delegaţia rusă este gata să lucreze non-stop"

Discuţiile dintre Rusia şi Ucraina urmează să continue joi, iar delegaţia rusă este pregătită să lucreze non-stop, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţia de presă rusă, Interfax.

de Redactia Observator

la 17.03.2022, 14:00

Kremlinul spune că ruşii sunt mai implicaţi în negocierile pentru pace decât ucrainenii: "Delegaţia rusă este gata să lucreze non-stop"
- Shutterstock

"(Negocierile) urmează să continue astăzi. Nu ştiu dacă sunt în desfăşurare, dar ar trebui să continue cu privire la anumite domenii astăzi", a spus Peskov într-o conferinţă de presă, joi.

"Delegaţia condusă de (consilierul prezidenţial Vladimir) Medinski şi care cuprinde experţi din agenţiile din domeniile respective este pregătită să lucreze non-stop şi demonstrează această disponibilitate", a mai spus el.

"Din păcate, nu vedem o implicare similară din partea delegaţiei ucrainene", potrivit lui Peskov.

Ucraina e dispusă să facă un pas în spate. Rusia pare a fi de acord, dar pune o condiţie

Pe acelaşi subiect

Rusia lansează bombardament după bombardament asupra Kievului, iar imaginile de pe front sunt cutremurătoare: sunt atacate blocuri de locuinţe şi sunt împuşcaţi civili care se predau sau aşteaptă la coadă la pâine.

Într-un apel disperat, preşedintele Volodimir Zelenski a cerut din nou ieri Occidentului să ajute Ucraina să ţină piept ruşilor. Motive de optimism vin de pe frontul negocierilor. Ar fi în discuţii un acord de pace în care Ucraina ar accepta să nu devină membră a NATO, dacă state precum Marea Britanie, Turcia sau Statele Unite îi garantează securitatatea în cazul unui atac extern. 

Război Rusia-Ucraina, ziua 22

Războiul din Ucraina durează deja de mai bine de trei săptămâni. Este a 22-a zi de lupte, iar din orașul-port Mariupol, lovit fără încetare de bombardamentele ruşilor în ultimele două săptămâni, este estimat că peste 30.000 de oameni au fugit deja. Mariupol se confruntă cu cea mai gravă criză umanitară din istoria sa – orașul a rămas fără hrană, fără apă și fără electricitate. Noaptea, soldaţii lui Vladimir Putin au lovit cu rachete un teatru în care se refugiaseră peste 1.200 de civili.

Între timp, Consiliul de Securitate ONU urmează să se reunească pentru a discuta criza umanitară, însă șansele pentru un rezultat de orice fel sunt minime, în condițiile în care Rusia prezidează Consiliul în luna martie.

Miercuri, președintele Joe Biden l-a numit pe Putin "un criminal de război", iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară - "o retorică inacceptabilă și de neiertat", a spus Dmitri Peskov, care a precizat însă că liderul rus e în continuare dispus să se întâlnească atât cu Biden cât şi cu Zelenski.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Kremlinul spune că ruşii sunt mai implicaţi în negocierile pentru pace decât ucrainenii: "Delegaţia rusă este gata să lucreze non-stop"