Antena Meniu Search
x

La 6 luni de la începutul războiului din Ucraina, Șoigu anunță că totul merge conform planului: Ofensiva rusă a încetinit deliberat "pentru a evita victimele în rândul civililor"

De ziua independenței Ucrainei, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a repetat declarația sa că Federația Rusă ar încetini în mod deliberat ritmul ofensivei sale din Ucraina pentru a minimiza victimele civile, notează Pravda.

de Adrian Popovici

la 24.08.2022, 12:31

Ministrul rus al Apărării susține că ofensiva rusă încetinește în mod deliberat. - Profimedia

"În timpul operațiunii speciale, respectăm cu strictețe normele dreptului umanitar. Atacurile sunt efectuate cu arme de înaltă precizie împotriva obiectelor infrastructurii militare a Forțelor Armate ale Ucrainei - puncte de control, aerodromuri, depozite, zone fortificate, obiective din cadrul complexului militar-industrial. În același timp, totul este făcut pentru a evita victimele în rândul civililor, desigur, încetinește ritmul ofensivei, dar o facem în mod deliberat.", a declarat Șoigu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cum prezintă Șoigu evoluția războiului?

Șoigu a mai adăugat susținut, de asemenea, că armata rusă "a organizat o activitate sistematică privind stabilirea vieții pașnice în teritoriile eliberate". Potrivit acestuia, trupele sale oferă ajutor umanitar, restabilind infrastructura și sistemele esențiale traiului de zi cu zi.

Pe acelaşi subiect

Aceasta nu este prima dată când Șoigu susține că războiul din Ucraina se desfășoară după planurile Moscovei. Astfel, pe 24 mai el a susținut la fel că trupele sale își încetinesc ofensiva pentru a permite evacuarea civililor și limitarea morților în rândul acestora.

"Pentru ca locuitorii să părăsească așezările înconjurate, se anunță regimuri de tăcere și se creează coridoare umanitare", ar fi declarat Șoigu  în cadrul unei reuniuni a Consiliului șefilor Ministerului Apărării.

De asemenea, la începutul acestei luni, ministrul rus ar fi susținut că ocuparea regiunii Donbas evoluează conform planurilor. "După preluarea controlului asupra teritoriului Republicii Populare Lugansk, Republica Populară Donețk este următoarea care va fi eliberată", declara Șoigu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » La 6 luni de la începutul războiului din Ucraina, Șoigu anunță că totul merge conform planului: Ofensiva rusă a încetinit deliberat "pentru a evita victimele în rândul civililor"