Larry King a murit, la câteva săptămâni după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19

De Cornel Preda.
Publicat: 23.01.2021, 15:24.
Actualizat: 23.01.2021, 16:28

Realizatorul de talk show-uri TV Larry King a murit la vârsta de 87 de ani. Vedeta TV a fost internată în spital la finalul lunii decembrie, după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus. 

Larry King a murit, la câteva săptămâni după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19

Larry King

Hepta

Decesul lui Larry King a fost confirmat de fiul său, Chance, sâmbătă dimineață. Cunoscutul jurnalist a găzduit emisiunea „Larry King Live” pe CNN pentru mai bine de 25 de ani.

Un mesaj a fost publicat pe pagina sa de Twitter, anunțând decesul.

Cu deplină amărăciune, Ora Media anunță decesul co-fondatorului nostru, gazdă și prieten, Larry King, care a murit în această dimineață, la vârsta de 87 de ani, la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles. Timp de 63 de ani și pe platformele de radio, televiziune și media digitală, miile de interviuri ale lui Larry, premiile și recunoștința globală servesc drept testament pentru talentul său unic și trainic ca om de televiziune”, se arată în comunicat.

Cinci operații pe inimă și una de cancer

În decursul a mai bine de cinci decenii în radio și TV, dintre care jumătate petrecuți ca gazdă a talkshow-ului de la CNNA, King a alternat oamenii faimoși cu cei infami sau oamenii ordinari care au intrat apoi într-una din celelalte categorii. Conform numărătorii sale, Larry King a intervievat mai bine de 60.000 de persoane, iar când aparițiile sale pe cablu au încetat în 2010, s-a refugiat pe Internet cu show-ul „Larry King Now”, un talk show pe Hulu din partea Ora TV și a devenit activ pe Twitter.

A promis să nu se retragă niciodată și să intervieveze oameni până moare. Dar King nu a fost imun bolilor. După 30 de ani în care s-a operat de cinci ori pentru un bypass la inimă, care l-a determinat să renunțe și la cele trei pachete de țigări fumate pe zi și să slăbească, o investigație din 2017 a dezvăluit o tumoră canceroasă la plămâni care a fost eliminată prin operație.

A dezvăluit că a avut un atac de cord în martie 2019, a fost în comă câteva săptămâni și s-a gândit să se sinucidă. „Nu voiam să trăiesc așa”, a declarat într-un interviu pentru KTLA. A făcut o angioplastie după ce s-a plâns de dureri în piept și încă o dată s-a recuperat.

Spre finalul lui 2020, King a ajuns la Centrul Medical Cedars-Sinai cu Covid-19. Protocoalele spitalului i-au împiedicat familia să îl vizitze. În ajunul Anului Nou a fost mutat la ATI și pus pe aparat cu oxigen.

Cine a fost Larry King

Autor a mai multe cărți, King și-a început cariera în radio, la Miami, înainte să ajungă la TV și în presa scrisă. Programul său de noapte de la CNN, care a avut premiera în 1985, a fost vârful de lance al stației pe tot timpul mandatului său, care s-a încheiat în 2010.

În timp ce unii jurnaliști tradiționali l-au catalogat ca un jurnalist care nu pune întrebări dificile, adevărul era mai complex. „King a fost unul dintre puținii oameni de televiziune care au creat propriul fenomen. Nu avea nevoie de o rețea. Rețeaua avea nevoie de el. A convins, mai degrabă decât să provoace, iar rezultatul, deși nu a fost mereu inovator, era mereu interesant și inteligent. Secretul lui era că a fost un tip mai inteligent decât lăsa să se vadă și un mai bun ascultător decât mulți oameni de televiziune. Dar a crezut mereu că oaspetele său este starul, iar jobul lui este să scoată asta în evidență”, a declarat Tom Rosenstiel, director executiv la Institutul American de Presă.

Oaspeții lui King au variat de la fostul lider palestinian Yasser Arafat la fostul premier israelian Yitzhak Rabin, președinții Bill Clinton și George W. Bush, precum și mii de alte personalități precum Paul McCartney, Bette Davis, Dr. Martin Luther King, Frank Sinatra, Marlon Brando, Madonna și Malcolm X.

Fie spus adevărul, am intervievat pe toată lumea.

Citatul apare într-o carte din 2011, unde se întreabă „Cum l-am ratat totuși pe Bruce Springsteen?”

King a avut suișuri și coborâșuri și în viața personală. Fiul unui imigrant austriac care s-a stabilit în Brooklyn, New York, s-a născut sub numele Lawrence Harvey Zieger. King a povestit despre cum a supraviețuit ca un copil supraponderal cu coșuri pe față distrându-și colegii de clasă imitând personalități de la radio. Tatăl lui a murit de inimă la 44 de ani, împovărând familia.

King a dat lovitura la radio în Miami, făcând interviuri pe timpul nopții. A urmat o rubrică editorială în Miami Herald, unde King discuta cu vedetele care susțineau show-uri în hotelurile din Miami, precum Frank Sinatra. Iar gândurile lui săptămânale au primit spațiu în USA Today între 1982 și 2001.

Larry King și-a descris viața timpurie ca fiind haotică, ruinată de cheltuielile cu mașini, jocuri de noroc și femei. A fost căsătorit de opt ori cu șapte soții. Mereu în datorii și împrumutându-se de la prieteni a fost chiar acuzat de furt calificat după ce nu a reușit să returneze un împrumut de 5.000 de dolari unui prieten.

A avut cinci copii: Andy și Chaia, cei doi concepuți cu a treia soție, „iepurașul” Playboy Alene Akins, au murit la câteva săptămâni distanță unul de celălalt în 2020, la 65, respectiv 51 de ani, din cauza unor probleme medicale.

Alături de celebrele sale bretele, King a fost cunoscut pentru interviurile live și segmentele cu telefoane de la telespectatori. Și niciodată nu a părut că rămâne fără întrebări.

Cine, ce, unde, când, de ce nu mă părăsesc niciodată. Sunt curios din fire, ceea ce mă ajută în munca mea. Sunt genul de persoană lângă care nu vrei să stai în avion. Te voi înnebuni”, declara Larry King pentru Toronto Globe & Mail în 2003.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.