Lătratul unui câine a salvat viaţa unui nou-născut abandonat pe stradă, în Filipine

De Andreea Anghel.
Publicat: 01.01.2021, 13:37.
Actualizat: 01.01.2021, 13:38

Un bebeluş a fost salvat de lătratul unui câine. Patrupedul i-a atras atenţia unui motociclist care a mers să inspecteze zona indicată de către animal. Atunci a descoperit că un copil fusese abandonat, fiind înfăşurat doar într-un prosop. Incidentul a avut loc în Filipine.

Patrupedul i-a atras atenţia unui motociclist care a mers să inspecteze zona indicată de către animal

Lătratul unui câine a salvat viaţa unui nou-născut abandonat pe stradă, în Filipine

Imagine ilustrativă via Profimedia Images

Lătratul unui câine a salvat viaţa unui bebeluş. Un motociclist a povestit cum animalul l-a condus la un nou-născut care fusese abandonat pe stradă şi care era înfășurat doar într-un prosop.

Junrell Fuentes Revilla se plimba prin Sibonga, din provincia Cebu, Filipine, în Ajunul Crăciunului, când patrupedul, despre care credea iniţial că este un câine vagabond, a început să-l urmeze și să latre.

Insistenţele animalului i-au atras atenţia bărbatului care a decis să se oprească, pentru a putea înţelege care este cauza pentru care câinele latră. Patrupedul l-a condus apoi spre locul unde un băiețel nou-născut a fost abandonat, înfășurat doar într-un prosop.

Junrell a dus imediat copilul la un spital din apropiere, pentru a primi îngrijiri de specialitate, potrivit dailystar.co.uk.

Salvat ca prin minune

Băiețelul este în prezent în grija serviciilor sociale care încearcă să-i găsească pe părinți sau pe cei care ar putea cunoaşte date despre copil. Poliția a cerut publicului să prezinte orice informație care ar putea ajuta cazul.

O organizație caritabilă locală pentru animale a căutat ulterior câinele și a aflat că nu era de fapt un animal fără stăpân, așa cum s-a raportat inițial. Cățelușul de 18 luni, pe numele său Blackie, aparţine unui localnic.

Reprezentanţii organizației i-au înmânat familiei lui Blackie o recompensă pentru comportamentul eroic, mai exact bani, mâncare și delicatese pentru câini.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.