Antena Meniu Search
x

Lavrov: Pericolul unui ai treilea război mondial nu poate fi subestimat. Armele trimise de NATO Ucrainei, "ţinte legitime"

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a asigurat luni că Rusia va continua negocierile de pace cu Ucraina şi a avertizat asupra pericolului real al unui război mondial, transmite AFP.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 26.04.2022, 14:50

Serghei Lavrov şi Vladimir Putin
Serghei Lavrov şi Vladimir Putin - Profimedia Images

"Bunăvoinţa are limitele ei. Şi dacă nu este reciprocă, nu contribuie la procesul de negociere", a spus Lavrov, citat de agenţiile ruse de presă."Dar continuăm să purtăm negocieri cu echipa delegată de (preşedintele Volodimir) Zelenski, iar aceste contacte vor continua", a spus el.

Serghei Lavrov l-a acuzat pe preşedintele ucrainean că se preface că negociază:"Este un actor bun (...), dacă te uiţi cu atenţie şi citeşti cu atenţie ce spune, vei găsi acolo o mie de contradicţii", a spus şeful diplomaţiei ruse.

În acest context de tensiuni fără precedent între Rusia şi Occident din cauza ofensivei ruse, Serghei Lavrov a avertizat în legătură cu pericolul real al unui al treilea război mondial. "Pericolul este grav, este real, nu poate fi subestimat", a spus ministrul rus, citat de Interfax.

În ceea ce priveşte conflictul din Ucraina, ministrul rus de externe s-a declarat încrezător că "totul se va încheia, desigur, cu semnarea unui acord"."Dar termenii acestui acord vor depinde de situaţia luptelor de pe teren când acest acord va deveni realitate".

Lavrov consideră "ţinte legitime" armele trimise de Occident Ucrainei

"Aceste arme vor fi o ţintă legitimă pentru acţiunea militară a Rusiei în contextul operaţiunii speciale", a afirmat Serghei Lavrov într-un interviu pentru televiziunea de stat postat pe site-ul ministerului de externe.

"Au fost vizate instalaţiile de depozitare din vestul Ucrainei de mai multe ori (de către forţele ruse). Cum poate fi altfel?" a spus Serghei Lavrov.

"NATO, în esenţă, este angajată într-un război cu Rusia printr-un proxy şi înarmează acel proxy. Războiul înseamnă război."

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Stiri externe » Lavrov: Pericolul unui ai treilea război mondial nu poate fi subestimat. Armele trimise de NATO Ucrainei, "ţinte legitime"