Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Locuitorii din Texas, lăsați în frig și întuneric. Ninsorile au adus cele mai scăzute temperaturi din ultimii 100 de ani

De trei zile locuitorii statului Texas trăiesc un coşmar. Îndură gerul năprasnic fără căldură, apă potabilă sau energie electrică. Localnicii au fost avertizaţi să fiarbă apa de la robinet înainte de a o bea sau să cumpere la sticlă.

de Redactia Observator

la 18.02.2021 , 20:22

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Majoritatea magazinelor sunt însă închise, iar în cele deschise rafturile sunt goale. Ninsorile abudentele au adus şi cele mai scăzute temperaturi din ultimii 100 de ani în regiune, iar cel puţin 30 de oameni au fost ucişi până la acest moment de viscol.

Nu sunt imagini dintr-o ţară din lumea a treia. Aşa arată acum un parc din Houston, oraş faimos în lumea întreagă pentru lansările de rachete spaţiale. Aici, oamenii stau la coadă la o cişmea cu bidoane, găleţi sau butoaie pentru a face rost de apă.

Scenele de neconceput pentru Texas vin după ce frigul a îngheţat conducte şi a transformat locuinţele în adevărate igluuri.

Vezi și

Problemele au apărut după ce localnicii au lăsat apa potabilă să curgă în speranţa că astfel ţevile nu vor îngheţa. Acum peste 7 milioane de oameni au fost avertizaţi să fiarbă apa potabilă înainte de a o bea. Se izbesc însă de o altă problemă- nu există alimentare cu energie electrică.

Mulţi dintre cei afectaţi au ajuns să stea la cozi la butelii cu propan

Localnic: Nu avem curent iar oamenii încearcă să încălzească. Şi aceasta este una din modurile prin care poţi să te încălzeşti.

Nici apă îmbuteliată sau alimente nu sunt uşor de găsit. Majoritatea magazinelor au fost închise, iar în multe rafturile s-au golit. 

Nu doar oamenii au de suferit. Zăpada a acoperit şi zonele de coastă, iar voluntarii au reuşit să salveze peste 4000 de ţestoase de la îngheţ.

Meteorologii avertizează că viscolul şi gerul vor continuă cel puţin până sâmbătă, iar veştile de la autorităţi nu sunt mai optimiste.

Sylvester Turner, primar Houston: Alimentarea cu energie electrică nu va fi reluată în întregime pentru următoarele câteva zile.

Greg Abott, guvernator Texas: Toate sursele de energie electrică de care dispune statul Texas au fost compromise.

Autorităţile au anunţat că vor suspenda toate exporturile de gaze naturale pentru ca acestea să fie folosite nivel local.

Scandalurile nu au întârziat să apară. Primarul oraşul Colorado City şi-a dat demisia după ce le-a transmis cetăţenilor într-un mesaj online să nu se aştepte la ajutoare şi că vor scăpa doar cei mai puternici de această iarnă grea.

Şi senatorul de Texas Ted Cruz, fost candidat la preşedinţie, e ţinta criticilor. El a fost surprins pe aeroport alături de familie în timp ce se pregătea să zboare către staţiunea Cancun din Mexic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Locuitorii din Texas, lăsați în frig și întuneric. Ninsorile au adus cele mai scăzute temperaturi din ultimii 100 de ani