Antena Meniu Search
x

Locuitorii unui orășel american au ales un câine în funcția de primar. Tradiția datează de peste trei decenii

Locuitorii unui orășel american au ales un câine în funcția de primar. Situația nu este deloc neobișnuită având în vedere că în Rabbit Hash este deja o tradiție ca localnicii să voteze un patruped pentru această poziție.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 06.11.2020, 14:05

Wilbur este noul primar al orașului Rabbit Hash din SUA.
Wilbur este noul primar al orașului Rabbit Hash din SUA. - CNN / Amy Noland
  • Într-un oraș din SUA, localnicii au votat un câine în funcția de primar.
  • Această tradiție datează din 1988.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Un câine ales în funcția de primar pare de neconceput în alte părți ale lumii, dar nu și în Rabbit Hash, un orășel din statul american Kentucky, unde această tradiție datează din 1988, scrie CNN.

La începutul săptămânii, americanii de acolo și-au ales nu numai președintele, ci și edilul, iar anul acesta câștigătorul este Wilbur, un bulldog francez.

Cursa din acest an a fost destul de strânsă, dar Wilbur a câștigat inima alegătorilor din Rabbit Hash. Patrupedul în vârstă de doar 6 luni va prelua mandatul de la un pitbull ales în 2016.

Stăpâna lui Wilbur a declarat, pentru CNN, că patrupedul a câștigat datorită unei campanii exemplare desfășurată pe rețelele sociale. 

“A găzduit multe evenimente, a fost foarte activ pe rețelele sociale. A avut o campanie exemplară”, a declarat Amy Noland, stăpâna edilului-patruped.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Locuitorii unui orășel american au ales un câine în funcția de primar. Tradiția datează de peste trei decenii