Antena Meniu Search
x

Locuri unde s-au filmat producţii de succes, distruse de turişti

Faima locurilor unde s-au filmat producţii de succes este o sabie cu două tăişuri! Asaltate de turişti din toată lumea, multe au ajuns să fie distruse de propria celebritate. Cel mai recent exemplu este Zidul lui Hadrian din Marea Britanie, strâns legat de serialul Game of Thrones.

de Redactia Observator

la 21.05.2019, 22:13

Vezi și

Faima locurilor unde s-au filmat producţii de succes este o sabie cu două tăişuri! Asaltate de turişti din toată lumea, multe au ajuns să fie distruse de propria celebritate. Cel mai recent exemplu este Zidul lui Hadrian din Marea Britanie, strâns legat de serialul Game of Thrones. Construcţia istorică a început să cedeze. Ca să salveze peisaje unice în lume, autorităţile se văd obligate să ia măsuri radicale.

Fortificaţia uriaşă din serialul Game of Thrones aminteşte de Zidul lui Hadrian din Marea Britanie, unul dintre cele mai importante monumente arheologice din Regat.

60.000 de oameni vizitează anual micuţul oraş Dubrovnik

Sursă de inspiraţie pentru scriitorul George R.R. Martin, construcţia legendară a devenit victima propriei celebrităţi.

Tot mai mulţi de la un an la altul, turiştii fac selfie-uri aici, iar sub greutatea lor structura spectaculoasă a început să se prăbuşească. 

Şi oraşul croat Dubrovnik a ajuns o destinaţie vânată de fanii fascinaţi de peisajele din regatul Westeros.

Anual, 60 de mii de oameni vizitează oraşul de pe litoralul adriatic, doar pentru că serialul lor preferat a fost filmat acolo. 

Un turist din Dubrovnik spune că "sunt un mare fan "Game of Thrones". Am citit toate cărţile, am văzut episoadele. Am fost foarte încântat să văd că este organizat un tur. A fost minunat. A fost tot ce mi-am dorit şi chiar mai mult".   

Dar localnicii au văzut rapid efectele negative. Când oraşul se supraaglomerează, accesul vizitatorilor e interzis. 

O plajă din Thailanda, celebră pentru un film cu Leo Di Caprio, a fost închisă cel puţin până în 2021

Un paradis natural unic, şi Thailanda şi-a închis una dintre cele mai frumoase plaje tot din cauza turismului excesiv. 

Cunoscută pe tot mapamondul datorită filmului "The Beach", cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, Maya Bay nu mai primeşte oaspeţi cel puţin până în 2021.

Natura de aici se sufocă sub gunoaiele turiştilor, aşa că are nevoie de răgaz ca să-şi revină. 

Un alt loc devenit faimos pe marile ecrane se află în Tunisia. Aici s-a filmat Star Wars, iar fanii din toată lumea n-au întârziat s-apară. 

Folosit şi el ca decor, dar într-un videoclip al lui Justin Bieber, acest canion din Islanda a devenit imediat o destinaţie turistică în vogă.

Pentru ca situaţia să nu devină critică, autorităţile le-au restricţionat accesul în zonă tinerilor dornici să ajungă pe urmele cântăreţului canadian. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Locuri unde s-au filmat producţii de succes, distruse de turişti