Antena Meniu Search
x

Lovită de sancţiuni extrem de dure, Rusia interzice timp de şase luni băncilor să mai vândă valută cetăţenilor. Cozi kilometrice la bancomate în Moscova

Războiul din Ucraina a intrat în a 14-a zi, iar sancţiunile occidentale apasă tot mai mult pe economia Rusiei. Vânzarea de valute străine va fi suspendată până la 9 septembrie, a anunţat,miercuri, într-un comunicat de presă Banca Centrală a Rusiei, relatează News.ro, care citează AFP.

de Redactia Observator

la 09.03.2022, 09:29

Lovită de sancţiuni extrem de dure, Rusia interzice timp de şase luni băncilor să mai vândă valută cetăţenilor. Cozi kilometrice la bancomate în Moscova
- Profimedia

Între 9 martie şi 9 septembrie 2022, "băncile nu vor putea vinde valută străină cetăţenilor", se arată în comunicat, în care se adaugă că ruşii vor putea, totuşi, să schimbe valută străină în ruble în această perioadă "oricând şi indiferent de sumă".

Retragerea numerarului din conturile în valută deschise în băncile ruseşti va fi şi ea limitată la 10.000 de dolari americani până pe 9 septembrie, restul putând fi retras doar în ruble conform cursului valutar, potrivit aceleiaşi surse.

Indiferent de moneda contului, retragerea se poate face doar în dolari americani şi doar la casierie, se arată în comunicat, în care se menţionează că termenul limită pentru orice astfel de tranzacţie ar trebui să fie "de câteva zile".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Imediat după anunţul Băncii Centrale, la Moscova s-au format cozi lungi la bancomate, arată Nexta.

Război Rusia - Ucraina, ziua 14

Au trecut două săptămâni de la începerea războiului. Autorităţile din Ucraina anunţă prima evacuare reuşită: 5.000 de civili au plecat din Sumy. Pe de altă parte, Rusia a mutat un tren blindat plin de armament din Crimeea în Ucraina, anunţă Pentagonul.

Potrivit aceloraşi surse, o nouă coloană rusă se îndreaptă spre Kiev şi se pregăteşte încercuirea capitalei Ucrainei. Rusia a anunţat că astăzi, începând cu ora 09:00, va fi încetat focul în 5 oraşe importante, inclusiv Kiev, pentru a se permite evacuarea civililor.

Propagandă în vreme de război: presa rusă susţine că Zelenski se află în România, la Braşov

Ria Novosti, un ziar recunoscut ca fiind apropiat al administraţiei de la Kremlin, susţine într-un material că preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, nu se află la Kiev ci este, cel mai probabil la Braşov. Publicaţia rusă îşi susţine teza citându-i pe cei de la "War on Fake", un canal de Telegram, care încearcă să demonstreze că înregistrările cu Zelenski din buncăr sunt de fapt nişte montaje editate şi trucate, realizate din alte locaţii decât Kievul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Lovită de sancţiuni extrem de dure, Rusia interzice timp de şase luni băncilor să mai vândă valută cetăţenilor. Cozi kilometrice la bancomate în Moscova