Antena Meniu Search
x

Lovitura grea pentru bogatii cu averi in Cipru

Vrand-nevrand, vor finanta iesirea Insulei Afroditei de sub amenintarea falimentului. O treime din depozitele mai mari de 100 de milioane va ajunge la bugetul statului cipriot, sub forma de impozit.

Vezi și

“Banca Laiki va fi lichidata imediat! Toate depozitele garantate vor fi transferate la Banca Ciprului”, a declarat Jeroen Dijsselbloem, presedintele Eurogroup. E o parte din solutia la care liderii ciprioti si partenerii din Uniunea Europeana, FMI si Banca Centrala Europeana au ajuns ieri, in ultima clipa. A doua banca din Cipru dispare de pe fata Pamantului.

Laiki detine si o banca mica din Romania. Mesajul catre clientii din tara noastra e, deocamdata, linistitor: clientii si afacerile acestora nu au fost sub nicio forma afectate iar banca ofera, in continuare, aceleasi servicii si produse. In plus, din orice depozit de peste 100.000 de euro in banci din Cipru, statul ia 30%. E o lovitura teribila pentru bogatii cu averi in insula paradis-fiscal, dar o veste buna pentru Romania.

 Cu cat ii este mai greu Ciprului cu atat ii este mai bine Romaniei. Deci Cipru pentru noi este o placa turnanta a banilor negri. Putem castiga miliarde de euro la bugetul statului prin faptul ca nu se mai efectueaza tranzactii frauduloase”, spune Ionel Blanculescu, consultant financiar.

Circa 5.000 de firme din Romania au conturi deschise la bancile din Cipru, iar depunerile din Romania se ridica la 100 milioane de euro.

“Cand ai un sistem bancar ce reprezinta de 7 ori PIB-ul insulei, depozite cu dobanda de 5-6%, dintre care 45% sunt detinute de nerezidenti - cei mai multi, cetateni rusi si banci aflate, practic, in faliment - trebuie luate masuri!”, a declarat Pierre Moscovici, ministrul francez de Finante.

Ministrul francez de origine romana este unul dintre cei care au sustinut cel mai ferm un plan sever, dar corect pentru Cipru. Un alt roman implicat in acordul obtinut ieri este seful misiunii FMI la Nicosia, Delia Velculescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Lovitura grea pentru bogatii cu averi in Cipru