Antena Meniu Search
x

Video Lovitură pentru românii care merg în vacanţă în Grecia. Cea mai importantă autostradă, închisă din cauza incendiilor de vegetaţie de lângă Atena

Un incendiu masiv de vegetaţie a izbucnit la nord de Atena. Poliţiştii au închis, ca măsură de precauţie, autostrada Atena-Lamia, cea mai importantă arteră de circulaţie. Sute de pompieri s-au luptat ore-n şir cu flăcările. Autorităţile rămân vigilente. În unele regiuni, temperaturile trec de 40 de grade Celsius, iar mai bine de jumătate de ţară este sub avertizare de incendii. 

de Redactia Observator

la 30.06.2024 , 13:17

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit sâmbătă după-amiază pe Muntele Parnitha, în apropiere de Atena, în timp ce autorităţile au avertizat asupra unui risc foarte ridicat de izbucnire a unor astfel de incendii în şase regiuni ale Greciei, relatează AFP, citat de news.ro.

Incendii de vegetaţie în jurul Atenei

În prezent, sunt trimise întăriri din mai multe alte părţi ale Greciei pentru a ajuta la controlarea incendiului din jurul capitalei, a declarat presei purtătorul de cuvânt al pompierilor, Vasilis Vathrakogiannis. "În general, condiţiile predominante sunt dificile şi periculoase", a subliniat el.

Vezi și

Potrivit prognozei ministerului pentru duminică, există un risc foarte ridicat de incendii (categoria 4) în regiunea Attica, sudul peninsulei Peloponez, insula Creta, nordul şi sudul Mării Egee şi centrul Greciei.

De asemenea, un incendiu de vegetaţie a izbucnit sâmbătă după-amiază la 20 km nord-vest de Atena, în timp ce un altul a izbucnit în oraşul Keratea, în Attica de est, şi a fost controlat de autorităţi, care au evacuat două sate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Cum se termină diseară meciul România - Olanda?
Observator » Stiri externe » Lovitură pentru românii care merg în vacanţă în Grecia. Cea mai importantă autostradă, închisă din cauza incendiilor de vegetaţie de lângă Atena