Antena Meniu Search
x

Galerie foto O fetiță de 8 ani continuă să-i trimită mesaje bunicului ei, răpus de Covid-19 într-un spital din Marea Britanie

O fetiță de 8 ani continuă să-i trimită mesaje bunicului ei, în care îl roagă să se întoarcă la ea, chiar dacă bărbatul de 62 de ani a murit din cauza complicațiilor declanșate de infecția cu noul coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.01.2021, 17:20

  • Neil Robinson a fost depistat cu Covid-19 în aprilie și a murit după zece zile în spitalul Glenfield, din Marea Britanie.

Neil Robinson avea 62 de ani și era sănătos, așa că nimeni din familie nu se aștepta ca infecția cu noul coronavirus să-l doboare. Vestea morții bărbatului a tulburat atât de tare întreaga familie, încât nepoata lui, o fetiță de 8 ani, încă îi trimite mesaje pe iPad în care îl roagă să se întoarcă acasă. Însă mesajele rămân fără răspuns.

Neil Robinson a fost dus la spitalul Glenfield, în Marea Britanie, și conectat la un ventilator, dar a murit după doar zece zile de tratament, lăsând un gol uriaș în inimile celor care l-au cunoscut. 

Lucia continuă să-i trimisă mesaje bunicului ei, răpus de Covid-19 în aprilie 2020

Încă de la moartea lui, în aprilie 2020, una dintre nepoatele lui, Lucia Di Marco, în vârstă de 8 ani, continuă să-i trimită mesaje aproape în fiecare zi, scrie Daily Mirror.

„Mi-e dor de tine foarte foarte foarte mult” și „Te rog, întoarce-te”, sunt doar câteva dintre mesajele care se întorc, de fiecare dată, cu câte o notificare de ”mesaj imposibil de livrat”...și asta pentru că „Pops” nu mai este acolo să le citească.

Mama fetiței, Sian, a împărtășit postat pe internet o captură de ecran cu câteva dintre mesajele trimise de fiica ei, în încercarea de a le arăta oamenilor suferința celor îndoliați de pandemie, dar și de a le demonstra că nu doar bătrânii și bolnavii mor de Covid-19.

„Povestesc acum și nu-mi vine să cred că este povestea noastră”, a spus ea.

„Tata ar fi făcut orice pentru oricine, nu a fost niciodată bolnav, era în formă și sănătos, avea 62 de ani, oamenilor nu le venea să creadă când le spunea, era tânăr la 62 de ani. Avea 1,90 m, era un uriaș prietenos”, a mai povestit fiica lui.

„Încă nu-mi vine să cred că a plecat. Gândindu-mă înapoi, nu au existat niciodată vești foarte bune. Starea lui se înrăutățea încet și într-o zi ni s-a spus că ar putea fi nevoie să fie mutat la terapie intensivă”, a povestit Sian.

În dimineața de după prima noapte în ATI, familia a primit un telefon în care era anunțată că bărbatul se află pe ”muchie de cuțit” și că, dacă lucrurile continuă să se înrăutățească, va fi conectat la un ventilator.

„Chiar și atunci am crezut că va trece peste asta, am crezut că va fi bine. Corpul său avea să se odihnească și apoi va putea lupta cu virusul”, a spus Sian.

Familia și-a luat rămas bun în spital

Zilele au trecut și familia lui Nial se agăța de actualizările zilnice ale medicilor. Rinichii lui Neil au început să cedeze, iar organismul lui părea că a ajuns la capătul puterilor.

„Mama a primit telefonul", a spus Sian. „Au spus că nu mai pot face nimic și ne-au invitat să intrăm. Am mers împreună, eu, mama și sora mea. A trebuit să ne echipăm complet. Ne-am gândit că s-ar putea să nu ne lase pe toți să intrăm, dar asistentele erau minunate și amabile”.

„L-am ținut de mână, dar nu l-am putut săruta din cauza costumului. Am vrut să-l smulg și să-mi iau rămas bun, dar știam că nu pot. Asistentele plângeau, puteam vedea lacrimile din spatele măștilor și a vizierelor. (...) Am fost a treia familie care și-a luat rămas bun în acea zi și au mai fost multe alte familii după noi”, a mai povestit femeia.

În ciuda faptului că și-a pierdut tatăl, Sian spune că încearcă să nu se enerveze când vede oamenii neagă boala, în schimb are propriul ei mesaj.

Aud oameni spunând și văd oameni postând pe rețelele sociale că nu cunosc pe nimeni care să fi avut, ori să fi murit din cauza Covid și nu mă gândesc decât că ar trebui să fie recunoscători. În loc să folosiți asta ca motiv pentru a spune că nu este real sau grav, fiți recunoscători că nu cunoașteți pe cineva. Fiți recunoscători că nu ați trăit durerea pe care o trăim noi. Fetele mele și ale surorii mele cresc fără bunicul lor, noi ne-am pierdut tatăl și mama mea și-a pierdut soțul de 40 de ani. Mesajele pe care le trimite Lucia arată cât de tare afectează o familie o astfel de pierdere. Nu m-am gândit niciodată că tata va muri din cauza unui virus, dar a făcut-o și acum trebuie să trăim cu asta”, a mai spus femeia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » O fetiță de 8 ani continuă să-i trimită mesaje bunicului ei, răpus de Covid-19 într-un spital din Marea Britanie