Antena Meniu Search
x

Noi imagini dramatice din interiorul Catedralei Notre-Dame, în timpul incendiului

Catedrala Notre-Dame din Paris ar putea fi reconstruită în numai cinci ani, după incendiul care a devastat-o. Este promisiunea preşedintelui Emmanuel Macron, într-un nou mesaj. Specialiştii estimează totuşi că lucrările vor dura mult mai mult.

de Redactia Observator

la 17.04.2019, 11:27

Vezi și

Catedrala Notre-Dame din Paris ar putea fi reconstruită în numai cinci ani, după incendiul care a devastat-o. Este promisiunea preşedintelui Emmanuel Macron, într-un nou mesaj. Specialiştii estimează totuşi că lucrările vor dura mult mai mult. Fondurile nu vor lipsi însă: în numai 24 de ore, valoarea donaţiilor pentru reconstrucţia celui mai iubit lăcaş religios a trecut deja de 750 milioane de euro. Între timp, continuă şi ancheta privind cauzele incendiului. Procurorii se concentrează asupra ipotezei unui accident şi nu au indicii că ar fi fost vorba de un act criminal.

Pompierii din Paris au difuzat noi imagini cu flăcările care au devastat Catedrala Notre-Dame. Oamenii n-au ezitat să-şi rişte viaţa ca să limiteze proporţiile dezastrului. Potrivit ultimelor informaţii, doi poliţişti şi un pompier au fost uşor răniţi. Intervenţia a prevenit însă o catastrofă şi mai gravă.

Distrugerile sunt, totuşi, copleşitoare. Structura din lemn a acoperişului a ars complet, iar două porţiuni ale bolţilor s-au prăbuşit. Experţii cred că lucrările de reconstrucţie ar putea dura 10 - 15 ani. Preşedintele Macron are, însă, un obiectiv mai ambiţios.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Francezii s-au mobilizat, deja, pentru reclădirea catedralei pe care o consideră sufletul naţiunii. Donaţiile nu încetează să sosească. După cele 100 de milioane de euro oferite de miliardarul François Pinault, soţul actriţei Salma Hayek, o altă familie bogată, care deţine, printre altele, brandul Louis Vuitton, a anunţat o donaţie de două ori mai mare.

Val de solidaritate pentru Franța

Fonduri vin şi din străinătate, de la Uniunea Europeană, UNESCO şi diferite fundaţii culturale, dar şi de la oameni obişnuiţi, amatori de artă sau iubitori ai Franţei. În acest timp, la Paris, sute de persoane au participat la o procesiune urmată de rugăciuni pentru renaşterea catedralei.

Continuă şi ancheta asupra cauzelor incendiului. Până acum au fost audiate aproape 30 de persoane, muncitori care lucrau la restaurarea clădirii şi agenţi de pază.

Anchetatorii susţin că nu au nicio dovadă că focul ar fi fost aprins în mod deliberat. Pe internet au apărut, totuşi, teorii ale conspiraţiei care pun incendiul pe seama unor terorişti. Iar o grupare asociată cu Statul Islamic a postat un mesaj care califică dezastrul drept o "pedeapsă divină".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Noi imagini dramatice din interiorul Catedralei Notre-Dame, în timpul incendiului