Antena Meniu Search
x

Mii de oameni se luptă cu militarii în stradă, în Venezuela

Noi scene ca de război în Venezuela, unde mii de oameni s-au luptat în stradă cu forţele de ordine, pentru înlăturarea preşedintelui Nicolas Maduro. O tânără a fost ucisă şi peste 100 de oameni răniţi în confruntările violente.

de Redactia Observator

la 02.05.2019, 22:54

Vezi și

Noi scene ca de război în Venezuela, unde mii de oameni s-au luptat în stradă cu forţele de ordine, pentru înlăturarea preşedintelui Nicolas Maduro. O tânără a fost ucisă şi peste 100 de oameni răniţi în confruntările violente. Hotărât să elimine actualul regim, preşedintele autoproclamat, Juan Guaido, susţine chiar şi lansarea unei greve generale. Iar Statele Unite ar putea să intervină în forţă.

Pentru a doua zi la rând, mii de oameni s-au bătut cu forţele de ordine. A fost încă un protest masiv faţă de eşecul preşedintelui Nicolas Maduro de a salva ţara din abisul economic în care se zbate.

O tânără a murit şi 100 au fost rănite, în luptele de stradă din Venezuela

Ca să alunge mulţimea răzvrătită, jandarmii au folosit gloanţe de cauciuc, gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. O tânără de 27 de ani a fost împuşcată mortal. Alte peste 100 de persoane au fost rănite. 

Convins că ţara sa e la doar un pas de libertate şi susţinut de Statele Unite, liderul opoziţiei, Juan Guaido, le-a cerut oamenilor să rămână în stradă până la căderea regimului condus de Maduro. 

Secretarul de Stat american a declarat că Statele Unite nu exclud o intervenţie militară în sprijinul lui Juan Guaido, dacă aceasta va fi singura soluţie pentru rezolvarea crizei. În mijlocul susţinătorilor săi, Nicolas Maduro a ripostat dur.

3 milioane de venezueleni au plecat din ţară, din cauza situaţiei tensionate  

Dincolo de lupta pentru putere, rămâne drama prin care trec milioane de oameni din Venezuela - ţară sfâşiată în ultimii ani de o criză istorică.  

80% din populaţie suferă de foame şi de sete, sistemul de sănătate s-a prăbuşit, iar medicii se declară neputincioşi în faţa valului uriaş de pacienţi malnutriţi - mulţi dintre ei, copii.

Ca să-şi salveze vieţile, peste trei milioane de venezueleni au părăsit ţara în ultimii cinci ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Mii de oameni se luptă cu militarii în stradă, în Venezuela