Antena Meniu Search
x

Video Lupte de stradă în Paris. Protestatarii amenință că Franța nu va avea liniște până când Macron nu renunță la noua reformă a pensiilor

Lupte de stradă în Franţa, unde sute de mii de oameni au pornit protestele. Furioşi pe Macron, au ajuns să se lupte cu poliţiştii şi jandarmii. Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene și au dus în arest mai mulți protestatari violenţi. 

de Redactia Observator

la 12.02.2023, 10:01

Vezi și

La Paris, protestatarii au vandalizat mobilierul stradal şi au dat foc maşinilor. Şi-au îndreptat apoi furia spre jandarmii pe care i-au atacat cu sticle incendiare şi pietre. Pentru a calma spiritele aceştia au răspuns cu gaze lacrimogene şi s-au luptat la propriu cu greviştii violenţi.

Numărul celor care au ieşit în stradă a depăşit o jumătate de milion

Demonstraţiile au început încă de vineri seară, când sute de francezi au mărşăluit pe bulevardele principale, cu torţe în mână. Ieri, numărul celor care au ieşit în stradă a depăşit o jumătate de milion. Sunt nemulţumiţi de noua reformă a pensiilor, care creşte vârsta de pensionare cu doi ani, de la 62 la 64 de ani.

Protestatar: Trebuie să fim fermi. Trebuie să sprijinim parlamentarii care sunt împotriva acestei reforme. Avem nevoie ca oamenii să fie ascultaţi, nu doar la Paris, ci în fiecare oraș din Franța. Este absolut necesar ca această mișcare să fie națională, la scară largă.

La Nisa protestele au fost paşnice, dar ironice. Protestatarii au adus un manechin în mărime naturală ce îl înfăţişa pe Macron şi l-au aruncat de mai multe ori în aer. Protestatarii ameninţă că Franţa nu va avea linişte până când administraţia Macron nu le va satisface revendicările.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Lupte de stradă în Paris. Protestatarii amenință că Franța nu va avea liniște până când Macron nu renunță la noua reformă a pensiilor