Antena Meniu Search
x

Macron a discutat telefonic cu Angela Merkel, după victorie. Preşedintele ales al Franţei, aşteptat la Berlin

Preşedintele-ales al Franţei, Emmanuel Macron, a discutat telefonic duminică seara cu Angela Merkel, cancelarul german, relatează Le Figaro.

Preşedintele-ales al Franţei, Emmanuel Macron, a discutat telefonic duminică seara cu Angela Merkel, cancelarul german, relatează Le Figaro.

Potrivit AFP, Macron a confirmat că va merge în curând la Berlin.

Predecesorul său, Francois Hollande, a mers în Germania chiar în după-amiaza învestirii.

În primul său discurs ca preşedinte-ales, Macron a transmis un mesaj de unitate Europei. "Voi apăra Europa, comunitatea destinelor pe care şi-au oferit-o popoarele continentului nostru. Civilizaţia noastră este miza, modul nostru de a trăi, de a fi liberi, de a ne promova valorile, demersurile comune, speranţele”, a mai arătat el, spunând că vrea să amelioreze “relaţia dintre Europa şi popoarele care o formează”.

Într-un mesaj adresat “popoarelor lumii”, el a dat asigurări că Parisul se va implica în toate provocările cu care se confruntă omenirea în prezent.

“Franţa va fi în prima linie în lupta împotriva terorismului atât pe teritoriul său, cât şi în acţiunile internaţionale. Oricât va dura această luptă, o vom duce, fără a slăbi”, şi-a luat angajamentul preşedintele-ales.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Macron a discutat telefonic cu Angela Merkel, după victorie. Preşedintele ales al Franţei, aşteptat la Berlin