Antena Meniu Search
x

Macron face un pas în spate după ce a spus că vrea trupe occidentale în Ucraina: "Refuzăm să intrăm într-o logică a escaladării"

Război în Ucraina. Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că refuză "să intre într-o logică a escaladării", după comentariile sale controversate cu privire la opţiunea unei posibile trimiteri, pe viitor, de soldaţi occidentali în Ucraina, transmite AFP, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 05.03.2024, 07:13

Macron face un pas în spate după ce a spus că vrea trupe occidentale în Ucraina: "Refuzăm să intrăm într-o logică a escaladării"
- Profimedia

"Ca răspuns la o întrebare ce mi-a fost adresată cu privire la trimiterea de trupe, am răspuns că nimic nu este exclus", a amintit Emmanuel Macron într-un interviu acordat cotidianului ceh Pravo, din care a fost postat online un extras luni seara, în ajunul vizitei sale la Praga. "Lansăm dezbaterea şi ne gândim la tot ce putem face pentru a sprijini Ucraina", a adăugat el. "Întotdeauna am fost clar cu privire la cadrul nostru, nu suntem în război împotriva poporului rus şi refuzăm să intrăm într-o logică a escaladării", a adăugat el.

Guvernul francez a clarificat apoi că nu era vorba despre trupe de luptă

Este pentru prima dată când şeful statului francez revine asupra declaraţiei făcute pe 26 februarie la Paris, în urma unei conferinţe internaţionale privind sprijinul pentru Ucraina. El a declarat atunci, în numele unei doctrine a "ambiguităţii strategice", că trimiterea de trupe occidentale în Ucraina nu poate fi exclusă pe viitor, recunoscând în acelaşi timp că nu există în acest stadiu un consens asupra acestui subiect în rândul aliaţilor Kievului.

Guvernul francez a clarificat apoi că nu era vorba despre trupe de luptă, dar aproape toţi ceilalţi aliaţi occidentali s-au distanţat imediat de poziţia preşedintelui Macron, dând asigurări că nu se pune problema trimiterii de soldaţi în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Macron face un pas în spate după ce a spus că vrea trupe occidentale în Ucraina: "Refuzăm să intrăm într-o logică a escaladării"