Antena Meniu Search
x

Macron, mesaj în limba română în timpul vizitei în Republica Moldova: Avem multe lucruri în comun și multe de făcut împreună

Președintele francez Emmanuel Macron a transmis, pe Twitter, un mesaj în limba română în timpul vizitei sale în Republica Moldova: "Avem multe lucruri în comun și multe de făcut împreună".

De Redactia Observator la 16.06.2022, 09:45
Macron, mesaj în limba română în timpul vizitei în Republica Moldova: Avem multe lucruri în comun și multe de făcut împreună
Macron, mesaj în limba română în timpul vizitei în Republica Moldova: Avem multe lucruri în comun și multe de făcut împreună - Twitter

„Poporului Republicii Moldova, locuitorilor Chișinăului: vă mulțumesc pentru primirea călduroasă. Vom acționa pentru a consolida și mai mult relația dintre Franța și Uniunea Europeană cu Republica Moldova. Avem multe lucruri în comun și multe de făcut împreună! Pe curând”, arată mesajul lui Emmanuel Macron pe Twitter.

Emmanuel Macron a salutat aspiraţiile europene ale Republicii Moldova şi a spus că Franţa va susţine parcursul european al moldovenilor inclusiv din perspectiva faptului că ţara sa deţine preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE.

Pe acelaşi subiect

"Republica Moldova a depus o cerere de aderare la UE şi această dorinţă de a se alătura familiei europene este legitimă. Cererea va fi dezbătută peste 10 zile la Consiliul European, pe 23 si 24 iunie, pe baza unui aviz al Comisiei Europene", a declarat Macron. Preşedintele francez a promis că ţara sa va depune toate eforturile pentru "a construi unitatea UE astfel încât să se ajungă la un compromis care să recunoască amploarea efortului înfăptuit, legitimitatea poporului moldovean să se alăture UE şi să trimită în acest vremuri şi ţinând cont de contextul descris adineauri un mesaj pozitiv şi clar la cererea formulată".

Macron a mulţumit Republicii Moldova pentru găzduirea de refugiaţi ucraineni şi a condamnat acţiunile Rusiei în Ucraina.

Vizita lui Emmanuel Macron este a doua vizită a unui preşedinte francez la Chişinău, după cea efectuată de Jacques Chirac în 1998. În mandatul său de preşedinte, Maia Sandu a fost primită de două ori de către omologul său francez la Palatul Elysee.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Macron, mesaj în limba română în timpul vizitei în Republica Moldova: Avem multe lucruri în comun și multe de făcut împreună