Antena Meniu Search
x

Macron regretă decizia SUA de retragere a trupelor din Siria: "Să fii aliat înseamnă să lupţi umăr la umăr"

Preşedintele francez Emmanuel Macron a susţinut că regretă decizia Statelor Unite ale Americii de retragere a trupelor din Siria.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a susţinut că regretă decizia Statelor Unite ale Americii de retragere a trupelor din Siria.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a făcut şi un scurt comentariu la decizia SUA de a-şi retrage trupele din Siria. 

“Regret profund decizia luată de SUA”, a spus Macron. “Să fii aliat înseamnă să lupţi umăr la umăr. Trebuie să se poţi baza pe aliat”, a adăugat el.

Donald Trump a ordonat recent retragerea trupelor americane staţionate în Siria, apreciind că şi-a atins obiectivul - de a ”învinge” gruparea Statul Islamic (SI) în această ţară devastată de război.

”Este o retragere totală”, care va avea loc ”cât mai rapid posibil”, a declarat miercuri, pentru AFP, un oficial american sub protecţia anonimatului. El a precizat că această decizie - care ar putea avea consecinţe importante în regiune, în special asupra combatanţilor kurzi - a fost finalizată marţi.

Decizia a fost urmată de două demisii la nivel înalt: cea a secretarului american al Apărării, Jim Mattis, şi cea a emisarului Statelor Unite ale Americii pentru coaliţia internaţională antijihadistă, Brett McGurk.

Aproximativ 2.000 de militari americani sunt desfăşuraţi în prezent în nordul Siriei - în principal forţe speciale prezente cu scopul de a lupta împotriva SI şi de a antrena forţe locale în zone recucerite de la jihadişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Macron regretă decizia SUA de retragere a trupelor din Siria: "Să fii aliat înseamnă să lupţi umăr la umăr"