Antena Meniu Search
x

MAE explică românilor cum ne afectează Brexitul printr-un videoclip informativ

Ministerul Afacerilor Externe a lansat un clip informativ despre implicaţiile procesului Brexit asupra românilor din Marea Britanie.

Ministerul Afacerilor Externe a lansat un clip informativ despre implicaţiile procesului Brexit asupra românilor din Marea Britanie. În acestă ţară, trăiesc 328.000 de români.

Videoclipul a fost postat pe site-ul MAE, pe pagina de Facebook, pe YouTube şi pe pagina Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi face parte din campania de consultări publice "România în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană", prin care sunt supuse discuţiei acţiunile Guvernului în contextul Brexit.

În videoclip, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, vorbeşte despre documentul privind acţiunile Guvernului legate de Brexit, spunând că vrea să îi implice pe românii din Marea Britanie în acest proces şi că relaţiile bune dintre România şi Marea Britanie trebuie să continue dincolo de Brexit.

Negrescu spune că, pe tot parcursul procesului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, România va fi pregătită să informeze, să îndrume şi să sprijine cetăţenii în raport cu autorităţile britanice şi cu noile condiţii generate de Brexit.

"Dorim să îi asigurăm pe toţi cetăţenii români aflaţi în Marea Britanie şi pe cei care sunt interesaţi de subiect că statul român este în prezent pregătit pentru a face faţă oricăror situaţii generate de Brexit", a declarat Victor Negrescu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În 3 şi 4 noiembrie, ministrul delegat va face o vizită la Londra pentru a discuta, în acest context, cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Marea Britanie, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

În Marea Britanie trăiesc 328.000 de români.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » MAE explică românilor cum ne afectează Brexitul printr-un videoclip informativ