Mai mulţi lei de la o grădină zoologică au fost confirmaţi cu coronavirus, în Spania

De Andreea Anghel.
Publicat: 08.12.2020, 20:08.
Actualizat: 08.12.2020, 20:09

Patru lei de la o grădină zoologică din Spania au fost depistaţi că au coronavirus, după ce au fost testaţi. Îngrijitorii observaseră că animalele au simptome specifice COVID-19. De asemenea, doi angajaţi au fost găsiţi pozitivi.

Animalele au avut simptome uşoare

Patru lei de la o grădină zoologică au fost confirmaţi cu coronavirus, în Spania

Imagine ilustrativă via Profimedia Images

Patru lei de la grădina zoologică din Barcelona, Spania, au avut rezultate pozitive la testele de COVID-19. Trei femele numite Zala, Nima și Run Run, și Kiumbe, un mascul, au fost testate după ce îngrijitorii au observat că animalele prezintă ușoare simptome ale coronavirusului.

De asemenea, doi angajați de la acelaşi Zoo au fost depistaţi că s-au infectat cu coronavirus, potrivit dailymail.co.uk.

Reprezentanții grădinii zoologice au efectuat teste PCR pe lei în același mod în care oamenii sunt testați. Serviciul Veterinar din Barcelona i-a contactat pe colegii de la Grădina Zoologică din Bronx, New York, unde patru tigri și trei lei au dat rezultate pozitive pentru COVID-19 în luna aprilie.

''Leilor li s-a acordat îngrijire veterinară pentru starea lor clinică, similară unei stări gripale foarte ușoare, prin tratament antiinflamator și monitorizare atentă, iar animalele au reacţionat bine'', a spus un reprezentant de la Zoo.

Mai multe simptome ale coronavirusului, cum ar fi dificultățile de respirație, nu au fost găsite la lei. Restul efectelor s-au eliminat după 15 zile, cu excepția tusei și strănutului.

Investigaţie la ZOO

Informațiile vor fi distribuite şi altor asociații internaționale, pentru a ajuta în tratarea animalelor care s-ar putea infecta în viitor cu coronavirus.

Leii nu au avut niciun contact cu alte animale de la grădina zoologică, care este deschisă totuşi vizitatorilor.

Autoritățile locale investighează acum modul în care s-au infectat leii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului. Ucraina exclude orice ofensivă, Zelenski s-a dus pe linia frontului
1
Extern • pe 09.04 la 18:51

Conflictul din Donbas este pe punctul de a se transformat într-un război total între Ucraina şi Rusia. Kremlinul a trimis la frontieră cel mai mare număr de trupe din ultimii şapte ani. Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului pentru statului ucrainean. Aliaţii au reacţionat, iar Statele Unite iau în considerarea trimiterea de nave de război în Marea Neagră în următoarele săptămâni pentru a demonstra susţinerea pentru Ucraina din partea NATO.