Antena Meniu Search
x

Mai mulţi lei de la o grădină zoologică au fost confirmaţi cu coronavirus, în Spania

Patru lei de la o grădină zoologică din Spania au fost depistaţi că au coronavirus, după ce au fost testaţi. Îngrijitorii observaseră că animalele au simptome specifice COVID-19. De asemenea, doi angajaţi au fost găsiţi pozitivi.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 08.12.2020, 20:09

Animalele au avut simptome uşoare
Patru lei de la o grădină zoologică au fost confirmaţi cu coronavirus, în Spania - Imagine ilustrativă via Profimedia Images
  • Patru lei de la o grădină zoologică au fost depistaţi cu coronavirus, în Spania
  • Doi îngrijitori au fost găsiţi pozitivi

Patru lei de la grădina zoologică din Barcelona, Spania, au avut rezultate pozitive la testele de COVID-19. Trei femele numite Zala, Nima și Run Run, și Kiumbe, un mascul, au fost testate după ce îngrijitorii au observat că animalele prezintă ușoare simptome ale coronavirusului.

De asemenea, doi angajați de la acelaşi Zoo au fost depistaţi că s-au infectat cu coronavirus, potrivit dailymail.co.uk.

Reprezentanții grădinii zoologice au efectuat teste PCR pe lei în același mod în care oamenii sunt testați. Serviciul Veterinar din Barcelona i-a contactat pe colegii de la Grădina Zoologică din Bronx, New York, unde patru tigri și trei lei au dat rezultate pozitive pentru COVID-19 în luna aprilie.

''Leilor li s-a acordat îngrijire veterinară pentru starea lor clinică, similară unei stări gripale foarte ușoare, prin tratament antiinflamator și monitorizare atentă, iar animalele au reacţionat bine'', a spus un reprezentant de la Zoo. 

Mai multe simptome ale coronavirusului, cum ar fi dificultățile de respirație, nu au fost găsite la lei. Restul efectelor s-au eliminat după 15 zile, cu excepția tusei și strănutului.

Investigaţie la ZOO

Informațiile vor fi distribuite şi altor asociații internaționale, pentru a ajuta în tratarea animalelor care s-ar putea infecta în viitor cu coronavirus.

Leii nu au avut niciun contact cu alte animale de la grădina zoologică, care este deschisă totuşi vizitatorilor.

Autoritățile locale investighează acum modul în care s-au infectat leii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Mai mulţi lei de la o grădină zoologică au fost confirmaţi cu coronavirus, în Spania