Antena Meniu Search
x

O mamă își sărută fiica născută prematur, în ultimele ei clipe de viață

O mamă din Perth, Australia, și-a pierdut fiica după doar 16 săptămâni de sarcină, în urma unei malformații congenitale extrem de grave. În ultimele clipe ale copilei, a reușit să o sărute și să stabilească, astfel, o legătură cât pentru o viață.

O mamă din Perth, Australia, și-a pierdut fiica după doar 16 săptămâni de sarcină, în urma unei malformații congenitale extrem de grave. În ultimele clipe ale copilei, a reușit să o sărute și să stabilească, astfel, o legătură cât pentru o viață.

Justine Zampogna, o tânără de 28 de ani din Australia, a fost devastată atunci când, în luna august a acestui an, medicii au anunțat-o că creierul fetiței ei a încetat să mai crească, iar șansele de a duce sarcina până la capăt sunt extrem de mici. 

"La 14 săptămâni de sarcină am făcut un control, iar apoi am fost sunată și mi s-a spus că trebuie să merg cu soțul direct la medicii specialiști. Am știut din acel moment că ceva nu este bine", a mărturisit femeia. 

Justine și-a luat adio de la fetița ei

Iar coșmarul era abia la început. "Am fost pusă în situația de a întrerupe sarcina. Anencefalia este o malformație fatală și bebelușul poate sta în viață doar câteva ore după naștere, asta dacă reușește să se nască la termen. Am fost văzuți de două clinici din Perth și ni s-a dat două opțiuni, ori să o nasc la spital ori să merg la o clinică pentru chiuretaj", a mai spus ea. 

Cea mai grea decizie din viață

"Nu e rău sau bine, dar pentru mine personal am știut că trebuie să fiu sinceră cu mine și să nasc, pentru a avea sfârșitul pe care mi-l doream. Să iau pastila a fost cel mai greu lucru pe care l-am făcut în viața mea, dar ca parte a procesului de naștere trebuia să o fac. A fost dificil să înghit acea pastilă, dar știam ce va urma", a mărturisit Justine. 

Cei doi au trecut prin momente cumplite

"Mi-a trebuit multă putere să mă pregătesc pentru naștere. În doar cinci zile am fost nevoită să accept să nu va fi niciodată lângă mine pe Pământ. Am plans tot timpul cât am născut, dar lacrimile nu erau pentru a-mi lua adio, ci pentru că acceptasem că a murit. Am simțit că, după tot prin ce am trecut, meritam să avem povestea noastră de naștere", a spus tânăra mămică.

Fetița a trăit mai puțin de o zi

Copila a rezistat mai puțin de o zi, după naștere. A fost suficient pentru ca legătura dintre ea și mamă să se formeze pentru viață. "Sufletul ei mic nu a petrecut mai mult de o zi pe Pământ, dar mi-a atins inima. E dragoste în cea mai traumatizantă și pură formă. Am avut doar un moment împreună, dar în acel moment ne-am unit pentru totodeauna", a mărturisit Justine.

Femeia a înțeles ce înseamnă o astfel de pierdere, pe care doar o mamă o poate înțelege.

Justine, alături de fiica ei, în ultimele clipe

"M-a șocat cât de multe femei și cât de mulți bărbați suferă în tăcere. Nu e o pierdere ca cea în care toți cei din jur au avut o conexiune, simt emoțiile și se pot ajuta reciproc. Noi, mamele, suntem singurele care am avut acea legătură cu copii nenăscuți și ne-am vizualizat întreaga viață cu ei. La sfârșitul zilei aveam ceva iar apoi totul s-a pierdut", a mai spus Justine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » O mamă își sărută fiica născută prematur, în ultimele ei clipe de viață