Antena Meniu Search
x

Marea Britanie a aprobat cocktailul de anticorpi dezvoltat de Roche/Regeneron pentru tratarea infecției Covid-19

Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Asistenței Medicale din Marea Britanie (MHRA) a aprobat folosirea unui cocktail din anticorpi dezvoltat de compaiile Roche/Regenero pentru tratarea infecțiilor COVID-19, scrie Reuters.

de Redactia Observator

la 20.08.2021, 15:57

Marea Britanie a aprobat cocktailul de anticorpi dezvoltat de Roche/Regeneron pentru tratarea infecției Covid-19
Marea Britanie a aprobat cocktailul de anticorpi dezvoltat de Roche/Regeneron pentru tratarea infecției Covid-19 - Profimedia Images

MHRA a anunțat că datele unui studiu clinic arată că medicamentul Ronapreve poate ajuta la prevenirea infecției cu Covid-19, ajută la ameliorarea simptomelor severe și reduce șansele de spitalizare, potrivit Reuters. Medicamentul Ronapreve se bazează pe anticorpi monoclonali – proteine artificiale care acționează precum anticorpii dezvoltați de corpul uman pentru a combate îmbolnăvirea.

Ronapreve, cunoscut sub numele de REGEN-COV în Statele Unite, poate fi administrat prin injecție sau perfuzie. Se “agață” de virusul SARS-CoV-2, împiedicându-l să aibă acces la celulele sistemului respirator, potrivit MHRA. Studiile s-au desfășurat înainte de vaccinarea la scară largă și de apariția variantei Delta de coronavirus. 

Japonia, prima țară care a omologat medicamentul Ronapreve

Japonia a fost prima ţară din lumea care a autorizat cocktailul de anticorpi împotriva Covid 19 dezvoltat de compania Roche, în colaborarea cu laboratorul american Regeneron, informează AFP.

Cocktailul va putea fi folosit împotriva formelor uşoare de Covid 19, a anunţat compania elveţiană. Omologarea şi aprobarea s-a realizat ca urmare a unei proceduri speciale pentru situaţii de criză. În Statele Unite, tratamentul este cunoscut sub numele de REGEN-COV, iar în alte state sub numele de Ronapreve.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Marea Britanie a aprobat cocktailul de anticorpi dezvoltat de Roche/Regeneron pentru tratarea infecției Covid-19