Antena Meniu Search
x

Video Marina Ucrainei: Nava de război rusească "Orsk", lovită cu rachete în portul Berdiansk, era comandată de "trădători"

Marina Militară a Ucrainei susține că navele rusești avariate marți în portul Berdiansk, în urma unor lovituri cu rachete balistice, erau comandate de "trădători" ucraineni care ar fi trecut de partea Rusiei în 2014, în timpul anexării Crimeii, relatează Ukrayinska Pravda.

de Redactia Observator

la 25.03.2022, 17:14

Nava de război rusească "Orsk", lovită cu rachete în portul Berdiansk
Marina Ucrainei: Nava de război rusească "Orsk", lovită cu rachete în portul Berdiansk, era comandată de "trădători" - captură video Youtube / Ukrayinska Pravda

Potrivit sursei citate, ar fi vorba despre căpitanul Volodimir Hramcenkov, fost comandant al Forțelor de Apărare Aeriană Kirovohrad ale Marinei Ucrainene, și de căpitanul de rang II Yuri Pavlov Viktorovici, comandantul navei rusești "Novocherkassk". Marina Ucrainei susține că cei doi "și-au trădat jurământul în 2014 și s-au alăturat ocupanților".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Sunt slabi, în 2014 nu au rezistat și au luat 30 de monede de argint iar astăzi, datorită 'profesionalismului' lor, încă două nave și-au pierdut capacitatea de luptă", au scris reprezentanții Marinei Militare a Ucrainei într-o postare pe Facebook.

Pe acelaşi subiect

Marina ucraineană susţine că a distrus nava de război rusească "Orsk"

Armata ucraineană susţine că nava rusească "Orsk", din clasa Aligator, a fost distrusă în apropierea orașului-port Berdiansk, din sudul ţării. ''Nava Orsk de debarcare a Flotei ocupanților a fost distrusă în portul Berdiansk, care fusese capturat de Rusia'', se arată în postarea de pe Facebook. Presa ucraineană relatează că o navă rusă s-a scufundat, iar alte două sunt în flăcări, iar un depozit de muniții și un depozit de combustibil au fost lovite.

O navă din clasa Aligator poate transporta până la 400 de militari, 20 de tancuri sau 40 de blindate de luptă. Rusia mai avea active doar două astfel de nave: Orsk și Saratov. Nava Orsk a fost adusă luni de Marina Mării Negre a Rusiei în portul ucrainean Berdiansk de la Marea Azov, la sud de Mariupol.

Rusia a capturat Berdiansk cu săptămâni în urmă și a folosit portul pentru realimentare. Se află între Crimeea și orașul asediat Mariupol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Marina Ucrainei: Nava de război rusească "Orsk", lovită cu rachete în portul Berdiansk, era comandată de "trădători"