Antena Meniu Search
x

Mark Zuckerberg, în timpul audierii în Congresul SUA: "Înţelegem exact ce a făcut Cambridge Analytica"

Mark Zuckerberg a declarat, marți, în timpul audierii în Congresul american, că Facebook înțelege exact ce a făcut Cambridge Analytica.

Mark Zuckerberg a declarat, marți, în timpul audierii în Congresul american, că Facebook înțelege exact ce a făcut Cambridge Analytica, firma acuzată că a folosit ilegal datele personale a peste 80 de miliioane de utilizatori ai rețelei de socializare.

Zuckerberg şi-a asumat răspunderea faţă de erorile reţelei de socializare care au dus la scandalul "Cambridge Analytica” și a prezentat o serie de măsuri pe care le va lua pentru a preveni apariţia unei situaţii similare.

"Mai întâi, înţelegem exact ce a făcut Cambridge Analytica şi vom informa toate persoanele care au fost afectate. Ce ştim acum este că Cambridge Analytica a accesat abuziv informaţii, cumpărându-le. Când am contactat Cambridge Analytica iniţial, reprezentanţii companiei ne-au spus că au şters datele. Acum o lună, am auzit noi informaţii potrivit cărora această promisiune a fost falsă. În prezent lucrăm cu guverne din SUA, Regatul Unit şi din jurul lumii pentru a realiza un audit complet a ceea ce am făcut şi pentru a ne asigura vă vor şterge orice date deţin încă”, a spus CEO-ul Facebook.

Zuckerberg şi-a asumat răspunderea faţă de ceea ce s-a întâmplat. 

"Nu am privit o imagine mai largă a responsabilităţii noastre. Aceasta a fost o mare greşeală. A fost greşeala mea şi îmi pare rău. Eu am înfiinţat Facebook, eu îl conduc şi eu sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă pe această platformă”, a adăugat el.

El a precizat că nu este suficient ca Facebook să conecteze oamenii, ci trebuie să se asigure că aceste conexiuni sunt pozitive.

"Nu este suficient să conectăm oamenii, trebuie să ne asigurăm că acele conexiuni sunt pozitive. Nu este suficient să le oferim oamenilor o voce, trebuie să ne asigurăm că ei nu folosesc această voce pentru a le face rău altor oameni sau pentru a răspândi informaţii eronate. Nu este de ajuns să le oferim oamenilor control asupra informaţiilor lor, trebuie să ne asigurăm că dezvoltatorii cărora ei le oferă aceste informaţii le protejează, de asemenea”, a explicat el.

"În consiliul Facebook, avem responsabilitatea nu doar de a construi instrumente, ci de a ne asigura că aceste instrumente sunt folosite pentru a face bine. Va dura ceva timp să realizăm toate schimbările pe care trebuie să le facem, dar eu sunt hotărât să reuşim. Acest demers include modul în care protejăm informaţiile oamenilor şi în care să salvgardăm alegerile din lume”, a continuat Zuckerberg.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Mark Zuckerberg, în timpul audierii în Congresul SUA: "Înţelegem exact ce a făcut Cambridge Analytica"