Antena Meniu Search
x

Mark Zuckerberg, pus în corzi de europarlamentari. Oficialii europeni au încercat să îl prindă pe picior greşit

Oficialii europeni sunt de părere că fondatorul Facebook a evitat să răspundă la majoritatea întrebărilor. În faţa lor, Zuckerberg şi-a cerut din nou scuze pentru că nu a reuşit să prevină furtul datelor personale.

Vezi și

Un gigant al internetului sau un geniu care a creat un monstru digital care distruge democraţia? E doar una dintre întrebările cu care eroparlamentarii au încercat să îl prindă pe picior greşit pe Mark Zuckerberg. 

Oficialii europeni sunt de părere că fondatorul Facebook a evitat să răspundă la majoritatea întrebărilor. În faţa lor, Zuckerberg şi-a cerut din nou scuze pentru că nu a reuşit să prevină furtul datelor personale.

Scandalul Cambridge Analytica i-a afectat grav imaginea fondatorului Facebook. Dacă în aprilie a fost sub un tir de întrebări dure, în faţa Congresului american deloc prietenos, acum, în faţa celor zece oficiali europeni, Zuckerberg a arătat mai relaxat şi încrezător.

Miliardarul american şi-a cerut scuze pentru scurgerea de date şi a dat asigurări că lucrurile sunt, cel puţin în acest moment, sub control.

Spre deosebire de audierea de la Washington, Zuckerberg nu a fost nevoit să răspundă imediat oficialilor de la Bruxelles, ci abia la finalul celor 90 de minute de discuţii. 

Europarlamentarii îl acuză că s-a folosit de formatul prietenos al audierii pentru a evita punctele care îl puneau în dificultate.

Udo Bullman, lider social-democraţilor europeni: "Mărturia nu a fost, nici pe departe, satisfăcătoare. A fost prea scurtă, au lipsit răspunsurile concrete, întrebările concrete au rămas fără răspuns."

Audierea a avut loc cu doar câteva zile înainte de intrarea în vigoare a noii legislaţii europene cu privire la protecţia datelor. Una extrem de dură, dar pe care fondatorul Facebook se angajează să o respecte.

Mark Zuckerberg: "E important şi inevitabil să existe o formă de legislaţie şi cel mai important este să găsim formula corectă şi să ne asigurăm că avem un cadru legislativ care ajută la protejarea oamenilor."

Potrivit presei străine, fondatorul Facebook a acceptat în ultimul moment ca mărturia lui să fie transmisă în direct pe internet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Mark Zuckerberg, pus în corzi de europarlamentari. Oficialii europeni au încercat să îl prindă pe picior greşit