Antena Meniu Search
x

Video Mărturii dramatice, în urma cutremurului de 4,8 grade care a zguduit New York-ul: "Am crezut că tavanul se va prăbuşi"

Fenomen seismic neobişnuit în Statele Unite! Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 pe Richter a zdruncinat coasta de est a ţării. Seismul a zguduit serios metropola New York şi zgârie-norii din Manhattan, inclusiv clădirea Organizaţiei Naţiunilor Unite şi a întrerupt sedinţa Consilului de Securitate.

de Redactia Observator

la 06.04.2024, 09:21

Vezi și

Seismul a zguduit Statele Unite la ora zece dimineaţa. Au urmat momente de spaimă.

Nancy Gold, localnic: M-am speriat şi am fost foarte surprinsă. Nu-mi venea să cred că a tocmai a avut loc un cutremur în New York. Eram îngrijorată pentru copiii mei şi speram că sunt în siguranţă.

Localnic: A fost înspăimântător. A fost foarte înfricoşător.

Localnic: Am crezut că tavanul de deasupra mea se va prăbuşi.

Reacţiile oficialilor nu au întârziat să apară

Eric Adams, primar New York: Ştim ce impact poate avea acest cutremur asupra voastră. Dar suntem pregătiţi pentru neprevăzut, acesta este oraşul New York, şi răspundem în consecinţă.

Joe Biden i-a calmat pe conaţionalii săi.

Joe Biden, preşedinte: Am vorbit cu guvernatorul , care crede că totul este sub control, nu este prea îngrijorat.

42 de milioane de americani au simţit cutremurul. Printre ei, şi mai mulţi reprezentanţi ONU - care erau într-o şedinţă. Evenimentul i-a luat prin surprindere. Pentru a calma spiritele, unul dintre consilieri a făcut o glumă.

Consilier: Educaţia este faci pământul să tremure!

Dacă unii şi-au păstrat cumpătul, alţii şi-au ieşit din minţi.

Localnic: Dumnezeule, cutremur! Dumnezeule, cutremur!

Localnic: Mă jur! New York-ul este acum lovit de un cutremur. Mă jur! New York-ul este lovit de un cutremur chiar acum!

Panică a fost şi la înălţime

Ca măsură de precauţie, zborurile de pe aeroportul din New Jersey şi de pe JFK din New York au fost suspendate. Călătorii au aşteptat în terminal chiar şi 45 de minute.

Denise Jadevaia, pasager: Zburam de la West Palm la Aeroportul Newark. Mai erau 8 minute de zbor, când s-a dat drumul la difuzoare şi au anunţat că a avut loc un cutremur şi că vom fi redirecţionaţi către Baltimore.

Epicentrul cutremurului a fost localizat în oraşul New Jersey, la aproape cinci kilometri adâncime. Seismul a fost resimțit de-a lungul întregii coaste de est a Statelor Unite. Deşi nu au fost raportate victime sau pagube materiale, fenomenul este unul rar. Iar asta este confirmat şi de statistici - cutremurul de ieri a fost cel mai puternic din New York din ultimii 140 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Mărturii dramatice, în urma cutremurului de 4,8 grade care a zguduit New York-ul: "Am crezut că tavanul se va prăbuşi"