Antena Meniu Search
x

Marșul motocicliștilor prieteni cu Putin

Un grup de motociclişti ruşi, cunoscuţi pentru admiraţia faţă de Vladimir Putin, au început un raid între Moscova şi Berlin, pentru a omagia victoria asupra armatelor naziste, de acum 70 de ani

Vezi și

Un grup de motociclişti ruşi, cunoscuţi pentru admiraţia faţă de Vladimir Putin, au început un raid între Moscova şi Berlin, pentru a omagia victoria asupra armatelor naziste, de acum 70 de ani

Motocicliştii nu au renunţat la planul lor nici după ce au aflat că Polonia nu le va permite accesul pe teritoriul său.

Motocicliştii din clubul "Lupii de Noapte" se declară, cu mândrie, prietenii lui Vladimir Putin. Acesta a a defilat, în haină de piele, la câteva din întâlnirile lor. La rândul lor, motocicliştii îi susţin, zgomotos, ideile şi faptele: câţiva membri ai clubului s-au deplasat în Crimeea după anexare, alţii s-au alăturat separatiştilor din estul Ucrainei. Ca urmare, Uniunea Europeană a pus clubul pe lista neagră iar guvernul polonez a interzis accesul membrilor săi în ţară.

Decizia nu are caracter politic, ci se bazează pe motive formale. Ca dovadă, vă reamintesc că alte trei grupuri de motociclişti ruşi au primit, în ultimele zile, permisiunea de a călători prin Polonia.

Motocicliştii nu renunţă, însă, la proiectul prin care vor să sărbătorească Ziua Victoriei din Al Doilea Război Mondial: un marş pe două roţi, pe urmele tancurilor Armatei Roşii. Ei au luat startul din Moscova şi intenţionează să ajungă la Berlin, după ce vor străbate Belarus, Polonia, Slovacia, Cehia şi Austria. Şi atrag atenţia că nu vor încălca nicio lege deoarece ar fi primit, deja, vizele Schengen.

Din Moscova au plecat doar 20 de motociclişti. Dar ei sunt convinşi că, la destinaţie, cortegiul va fi mult mai amplu, deoarece pe parcurs li se vor alătura membrii unor cluburi asemănătoare din ţările traversate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Marșul motocicliștilor prieteni cu Putin