Antena Meniu Search
x

Masacrul din Chicago: Bărbatul care a deschis focul s-a deghizat în haine de femeie şi a folosit maşina mamei pentru a fugi

Masacru de Ziua Independenţei în Statele Unite. Cel puţin şase oameni au murit şi 26 au fost răniţi, după ce un bărbat a deschis focul asupra mulţimii care asista la o paradă în Chicago. Atacatorul este un rapper de 22 de ani care îşi cumpărase legal arma. Focuri au fost trase şi asupra oamenilor adunaţi să urmărească spectacolul de artificii din Philadelphia. Vă avertizăm, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoțional. 

de Redactia Observator

la 05.07.2022, 21:36

Vezi și

Parada tradiţională de 4 iulie nu a durat nici un sfert de oră în Highland Park. În timp ce fanfarele liceelor defilau pe străzi, o rafală de focuri de armă a răsunat peste mulţime. Mai mulţi oameni cad seceraţi la pământ, alţii în agonie strigă după ajutor. Urmează minute de panică în care nimeni nu înţelege ce se întâmplă. Iniţial au crezut că e vorba de focuri de artificii. Nu ştiau că sunt ţinte vii pentru unul dintre localnici.  

Atacatorul a început să tragă la întâmplare de pe acoperişul unui magazin. A coborât apoi în mulţime şi a continuat masacrul. 

Martor: Ne-am ascuns în spatele unei clădiri. Mi-am pus fiul într-o pubelă şi l-am lăsat să stea acolo ascuns alături de câine, în timp ce am plecat să îmi caut restul familiei.

Victimele aveau între 8 şi 85 de ani. Supravieţuitorii povestesc cum şi-au văzut bunicii, părinţii sau copii murind sub ochii lor. Printre cei ucişi, o profesoară, foarte iubită de elevii ei, şi un veteran de război.  

Pe acelaşi subiect

Joe Biden, preşedinte SUA: Să ţinem un scurt moment de reculegere pentru aceste familii.

Masacru de ziua independenţei

Atacatorul are doar 22 de ani şi a reuşit să fugă înainte să ajungă forţele de ordine. A fost prins după aproape opt ore de la masacru. Potrivit BBC, acesta ar fi folosit maşina mamei lui pentru a fugi şi a nu fi prins. Înainte de a urca la volan, bărbatul s-a deghizat în femeie.

Martor: Nu a spus nimic. Părea foarte mulţumit... şi era foarte calm şi stăpân pe sine, ceea ce părea foarte bizar.

Suspectul se prezintă drept rapper pe reţelele sociale şi a participat la mitingurile fostului preşedinte american, Donald Trump. A făcut publice şi desene în care apare înarmat şi este ucis de poliţie. Într-un clip recent s-a filmat în armură în timp ce aruncă cu gloanţe într-o sală de clasă. 

Dane Placko, unchi atacator: Este un copil foarte tăcut. Păstrează totul pentru sine, nu se exteriorizează prea mult.  Nu era niciun semn că ar putea face ceva rău. Nu m-am uitat niciodată la videoclipurile publicate de el.

Statele Unite se confruntă cu un val de atacuri armate în urma cărora peste 380 de oameni au murit şi 1.400 au fost răniţi.  

Joe Biden, Presedintele Statelor Unite: În fiecare zi ni se amintește că democrația țării noastre nu este un lucru garantat, că nimic nu ne este garantat când vine vorba despre viaţa noastră. Trebuie să luptăm pentru ea, să o apărăm.

America nu s-a lăsat însă îngenunchiată de aceste atacuri de ziua independenţei. La New York cerul a fost luminat de aproape 60 de mii de artificii. 

Mii de oameni, inclusiv cuplul prezidenţial, au asistat în capitală la focul de artificii lansat deasupra Monumentului Washington.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Masacrul din Chicago: Bărbatul care a deschis focul s-a deghizat în haine de femeie şi a folosit maşina mamei pentru a fugi