Antena Meniu Search
x

UPDATE! Masacrul de la Paris: Francois Hollande decretează doliu naţional

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate. Cel puţin 12 oameni, printre care directorul şi alţi trei caricaturişti, au fost ucişi

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate. Cel puţin 12 oameni, printre care directorul şi alţi trei caricaturişti, au fost ucişi

UPDATE! Francois Hollande decretează doliu naţional

Franţa a decretat doliu naţional, joi, în memoria victimelor atentatului care a vizat redacţia revistei Charlie Hebdo, anunţă preşedintele Francois Hollande, notând că cele 12 persoane ucise au murit pentru un principiu, relatează AFP.

"Aceşti oameni au murit pentru un principiu", a declarat Hollande.

Joi va fi doliu naţional în Franţa, iar toate drapelele vor fi în bernă, a declarat preşedintele.

UPDATE! Marş al tăcerii, la Paris

Formaţiuni de stânga din Franţa au organizat miercuri seară, în Piaţa Republicii din Paris, un marş în tăcere în semn de solidaritate, după atentatul care a vizat redacţia publicaţiei Charlie Hebdo, scrie Le Monde.

Marşul, la care participă sute de persoane, a fost organizat la apelul formaţiunilor politice de stânga (Partidul Socialist, Partidul Radical de Stânga, Partidul Comunist, Partidul Stângii, Europa Ecologică a Verzilor).

UPDATE! Minut de reculegere la toate meciurile din Franţa

Un minut de reculegere va fi ţinut la toate meciurile din primele două ligi franceze, din week-end, în memoria victimelor atentatului de la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo, a anunţat Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa.

UPDATE! Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat că în atacul armat au fost implicaţi trei atacatori.

"Trei criminali (se află) la originea" atacului sângeros comis miercuri contra săptămânalului satiric Charlie Hebdo, a declarat ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve la finalul reuniunii de criză de la Palatul Elysée.

Se face totul pentru "neutralizarea cât mai rapid posibil a celor trei criminali care s-au aflat la originea acestui act barbar", a declarat ministrul, care nu a oferit precizări cu privire la rolul diverselor persoane implicate.

Mii de agenţi ai forţelor de ordine au fost mobilizaţi pentru găsirea autorilor atentatului.

"Au fost mobilizate efective importante din cadrul Poliţiei centrale, Poliţiei prefecturii Parisului şi din cadrul Direcţiei Generale pentru Securitatea Internă. În total, sunt mobilizaţi aproape 3.000 de agenţi ai forţelor de ordine", a declarat un oficial din cadrul poliţiei.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, s-a deplasat rapid la locul atentatului, împreună cu primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Potrivit ziarului Le Point, toate activităţile extraşcolare ale elevilor au fost suspendate până la normalizarea situaţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » UPDATE! Masacrul de la Paris: Francois Hollande decretează doliu naţional