Antena Meniu Search
x

Măsuri de securitate SPORITE la Roma. Spaţiul aerian se ÎNCHIDE până sâmbătă noaptea

Spaţiul aerian deasupra Romei va fi închis până sâmbătă noaptea pentru a garanta securitatea în capitala Italiei, la summitul liderilor europeni dedicat aniversării a 60 de ani de la semnarea tratatelor fundamentale ale Uniunii Europene.

Spaţiul aerian deasupra Romei va fi închis până sâmbătă noaptea pentru a garanta securitatea în capitala Italiei, la summitul liderilor europeni dedicat aniversării a 60 de ani de la semnarea tratatelor fundamentale ale Uniunii Europene.

Măsura va fi în vigoare începând de vineri noaptea, de la ora locală 06:00 (05.00 GMT), şi până sâmbătă la ora locală 23:00 (22:00 GMT). Suprafaţa afectată are o rază de 10 kilometri din centrul oraşului Roma şi nu va putea fi survolată nici măcar cu planoare sau drone. În schimb, nu vor fi afectate sosirile şi plecările avioanelor comerciale sau care operează în sistem charter de pe aeroporturile Fiumicino şi Ciampino, şi nici avioanele serviciilor de urgenţă.

Aceasta este una dintre măsurile dispozitivului de securitate strict care va fi pus în aplicare începând de vineri la Roma, care va găzdui şefi de stat sau de guvern ai UE pentru aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma. Centrul oraşului va fi blocat şi, pentru aceasta, au fost stabilite mai multe zone. Zona verde, în jurul palatului Quirinale, sediul preşedinţiei, şi unde va fi permisă circulaţia pietonilor, în schimb vor fi controlate toate vehiculele care încearcă să se apropie. În zonă nu se vor permite proteste sau mulţimi de oameni. 

Zona albastră, care cuprinde Campidoglio, sediul primăriei din Roma, şi unde va avea loc summitul propriu-zis. Sâmbătă, întreaga zonă va fi blocată şi interzisă circulaţiei maşinilor şi pietonilor. În această zonă nu se va mai putea parca începând de vineri, ora locală 19:00 (18.00 GMT) şi, din motive de securitate, vor fi ridicate toate pubelele de gunoi. 

Pe acelaşi subiect

Citeşte şi: AVEM IMAGINILE cu accidentul ÎNFIORĂTOR de la Iaşi. Bărbatul iese din restaurant clătinându-se, dar SE URCĂ ÎN MAŞINĂ! A urmat o TRAGEDIE (VIDEO ŞOCANT)

Străzile Romei vor fi patrulate de 7.000 de agenţi - poliţişti şi militari - şi vor fi desfăşurate 15 kilometri de bariere de securitate şi 300 de vehicule ale poliţiei. 

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Măsuri de securitate SPORITE la Roma. Spaţiul aerian se ÎNCHIDE până sâmbătă noaptea