Antena Meniu Search
x

Nou val de măsuri de relaxare în Franța, anunțat de Emmanuel Macron

Președintele Franței anunță un nou val de măsuri de relaxare care urmează să intre în vigoare în aceste zile. Restaurantele din Paris se vor deschide din 15 iunie, în timp ce grădinițele, școlile și facultățile se vor deschide pe 22 iunie, în toată țara.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 15.06.2020, 00:59

Emmanuel Macron în discursul televizat
Președintele Franței anunță noi măsuri de relaxare, într-un discurs televizat pe 14 iunie 2020 - Profimedia Images
  • Franța continentală devine zonă verde din 15 iunie.
  • Elevii trebuie să vină obligatoriu la școală, din 22 iunie.

Emmanuel Macron a anunțat noile măsuri într-un discurs televizat.

”Lupta împotriva virusului nu s-a încheiat. Dar sunt fericit de această primă victorie împotriva pandemiei”, a spus președintele francez.

Macron a transmis că, începând din 15 iunie, întreaga Franță continentală, va fi zonă verde din punct de vedere al riscului prezentat de coronavirus. De asemenea, restaurantele, barurile și cafenelele din zona Parisului se vor redeschide de luni. Și tot din 15 iunie intră în vigoare și măsuri privind circulația în afara țării.

"Începând de mâine, va fi posibil din nou să ne deplasăm între ţări europene şi, de la 1 iulie, ne vom putea deplasa şi în ţări din afara Europei în care epidemia este sub control", a spus Macron.

Președintele a anunțat și data când învățământul fracez revine la situația dinainte de pandemie.

"Creşele, şcolile şi colegiile se pregătesc să reprimească începând din 22 iunie toţi elevii, în mod obligatoriu şi conform regulilor normale de prezenţă", a precizat Emmanuel Macron, citat de Mediafax.

În schimb, adunările mari de oameni rămân restricționate. Macron este așteptat să țină un următor discurs în iulie, în care să vină cu măsuri pe termen lung, care să contracareze efectele crizei coronavirusului.

Franța a fost una dintre cele mai afectate țări europene din cauza pandemiei. Peste 29 de mii de decese și peste 157 de mii de cazuri s-au înregistrat în această țară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Nou val de măsuri de relaxare în Franța, anunțat de Emmanuel Macron