Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Țările din vestul Europei continuă implementarea măsurilor de relaxare

La muncă. Ba mai staţi puţin. În Marea Britanie, relaxarea măsurilor luate în pandemie se face într-un haos total. Premierul Boris Johnson a făcut apel la milioane de angajaţi, inclusiv români, să se întoarcă azi la serviciu.

de Redactia Observator

la 11.05.2020 , 23:34

  • O româncă din Italia s-a vindecat de coronavirus după 75 de zile.
  • Românii din vestul Europei așteaptă relaxarea restricțiilor pentru a nu-și pierde locurile de muncă.

Însă, oamenii au făcut cale întoarsă, când autorităţile au anunţat că abia de miercuri îşi pot relua, de fapt, activitatea. 

În Europa, continuă marea relaxare, dar şi veştile bune. În Italia, o româncă s-a vindecat de coronavirus după 75 de zile.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Nu oricine poate munci de acasă, de exemplu cei din construcţii sau din fabrici trebuie încurajaţi să meargă la muncă.

Vezi și

După ce aseară au fost îndemnaţi să se întoarcă la serviciu, britanicii au umplut mijloacele de transport în comun fără să păstreze distanţa socială. Însă pe drum au aflat că pot rămâne acasă până miercuri.

Dominic Raab, vicepremierul Regatului Unit: Cei din sectorul construcţiilor şi al fabricilor, îi încurajăm să se întoarcă la muncă. Însă, nu vor începe activitatea până miercuri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În Italia, o româncă stabilită în Bologna s-a vindecat de coronavirus după două luni şi jumătate. Este un record pentru Italia şi studiu de caz pentru medicii din Peninsulă.

Bianca Dobroiu, româncă stabilită în Bologna: Este un moment superb, o renaştere, practic, pentru că a fost foarte greu.

După aproape două luni de carantină, milioane de francezi s-au întors la muncă. Şcolile şi-au reluat activitatea, însă în clase nu intră mai mult de 15 elevi. S-au redeschis şi saloanele de înfrumuseţare, unele încă de la miezul nopţii.

Aurelie Bollini: Clientele vor veni numai dacă au nevoie, dacă este important pentru ele, şi nu de plăcere, cum era posibil până acum.

Spania a intrat într-o nouă etapă de relaxare. Restaurantele s-au redeschis, însă pot primi doar jumătate din capacitatea maximă de clienţi.

Bisericile, teatrele şi muzeele şi-au reluat activitatea cu număr limitat de vizitatori.

În Germania, rata de infectare a depăşit pragul de 1, după relaxarea măsurilor. Însă tot s-au deschis sălile de fitness şi restaurantele. Pentru a opri răspândirea virusului, Austria pune la dispoziţie călătorilor - contracost - teste pentru depistarea coronavirusului. Astfel, călătorii vor putea scăpa şi de carantina de 14 zile.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Țările din vestul Europei continuă implementarea măsurilor de relaxare